Amazon 2 bin 250 kişiyi işe alacak

ABD'li e-ticaret devi Amazon, New York eyaletinde 2 binden fazla kişiye istihdam sağlayacağını duyurdu.

Amazon 2 bin 250 kişiyi işe alacak
Amazon 2 bin 250 kişiyi işe alacak
GİRİŞ 06.09.2017 16:49 GÜNCELLEME 06.09.2017 16:49

Amazon'dan yapılan açıklamada, şirketin New York eyaletinin Staten  Island bölgesinde kurulması planlanan dağıtım ve müşteri hizmetleri merkezinde 2  bin 250 kişiye yeni istihdam sağlayacağı bildirildi.

Ayrıca, açıklamada, ABD'nin finansal merkezi olarak kabul edilen ve  8,5 milyon insanın yaşadığı New York metropolitan bölgesine hizmet verecek  merkezin yaklaşık 80 bin metrekarelik alana kurulacağı ve yüksek teknoloji  seviyesinde robotik ekipmanlarla donatılacağına vurgu yapıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Amazon Müşteri İlişkileri Başkan  Yardımcısı Sanjah Shah, New York gibi önemli bir merkezde firmanın ilk kuracağı  dağıtım merkezinin önemli olduğuna dikkati çekti.

New York Valisi Andrew Cuomo da açıklamasında, kurulacak merkez ve  yapılacak yatırım sayesinde New York'un küresel inovasyon ve ekonomi alanındaki  liderlik konumunu pekiştireceğinin altını çizdi.

Açıklamanın ardından, Amazon'un hisseleri New York borsasının  açılmasının öncesinde yapılan sınırlı işlemlerde yüzde 0,4 kazançla seyrediyor.

KAYNAK: AA