İngilizlerin mega projeleri hayal oldu

Financial Times yazarı, İngiltere'de planlanan mega projelerin siyasi vizyon eksikliği nedeniyle suya düştüğünü ifade etti.

İngilizlerin mega projeleri hayal oldu
İngilizlerin mega projeleri hayal oldu
GİRİŞ 21.08.2017 10:25 GÜNCELLEME 21.08.2017 10:25

İngiltere'de yayın yapan Financial Times gazetesi yazarlarından Gill Plimmer ve Gemma Tetlow'un imzasıyla yayınlanan haberde, bir takım özeleştirilere yer verildi.

SİYASİ VİZYON YOK

Ülkenin mega projelerinin fonsuzluk ve siyasi vizyonsuzluk nedeniyle suya düştüğünün ifade edildiği haberde, altyapı projelerinin de yatırım bulmakta zorlandığı belirtildi.

İNTERNET ALTYAPISINDAKİ EKSİKLİKLER

Haberde, İngiltere'nin internet altyapısındaki yatırım eksiklikleri de buna örnek gösterildi: "Sokaklarda fiber optik altyapı var ama onları binalara bağlayan son birkaç metrelik uzantılar eski bakır kablolar olduğu için internet hızı eve ulaşana kadar yavaşlıyor. Bu kabloların sahibi olan British Telecom bunları yenilemekte çok yavaş kaldı.

HÜKÜMET İYİ KARAR VERMELİ

Ülkenin altyapısındaki sorunları iyileştirmek için sihirli bir değnek yok. Analistlere göre hükümet projelerde özel finansmanın mı kamu finansmanının mı daha faydalı olacağını iyi değerlendirmek zorunda."

İngilizlerin mega projeleri hayal oldu

FOTOĞRAF: Bakım çalışması başlatılan Waterloo İstasyonu