Fitch Yunanistan'ın kredi notunu yükseltti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Yunanistan'ın yerli ve yabancı para cinsinden kredi notunu yükseltti, görünümü ise "pozitif" olarak açıkladı.

Fitch Yunanistan'ın kredi notunu yükseltti
Fitch Yunanistan'ın kredi notunu yükseltti
GİRİŞ 19.08.2017 09:34 GÜNCELLEME 19.08.2017 11:50
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Fitch Ratings'ten yapılan açıklamada, Yunanistan'ın kredi notunun "CCC" seviyesinden "B-" seviyesine yükseltildiği bildirildi.

Not artışına gerekçe olarak, kamu borcunun sürdürülebilirliğinin iyileşeceği tahmini, ekonomide büyüme beklentisi ve azalan politik riskler gösterildi.

Kurtarma paketi programı kapsamında ülkenin kreditörlerinin 8,5 milyar avroluk yeni kredi dilimini serbest bıraktıkları anımsatılarak, taraflar arasındaki uzlaşmanın ekonomik riskleri azalttığı ifade edildi.

Açıklamada, "pozitif" görünüme ilişkin ise üçüncü gözden geçirme sürecinin istikrarsızlığa neden olmadan tamamlanmasının ardından Yunanistan'ın kamu borcunun Avro Grubu tarafından 2018'de hafifletilmesinin beklendiği kaydedildi.

BÜYÜME TAHMİNİ

Yunanistan ekonomisinin 2017'de yüzde 1,6 ve 2018'de yüzde 2,1 büyüyeceği tahmininde bulunulan açıklamada, ülkedeki işsizlik oranının azalmasına ve özel sektöre yönelik borçların düşürülmesine işaret edildi.

Açıklamada ayrıca, Başbakan Aleksis Çipras liderliğindeki Yunan hükümetine yönelik siyasi risklerin zayıfladığı, zorlu kemer sıkma önlemlerini meclisten geçiren hükümetin erken seçime gitme olasılığının düşük olduğu değerlendirmesine yer verildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 9
  • Babakartal44 6 yıl önce Şikayet Et
    Hiç güleceğim yoktu zoraki güldürdünüz.
    Cevapla
  • oguz han 6 yıl önce Şikayet Et
    sipariş üstüne yükseltirler tabi :)
    Cevapla
  • Alpi 6 yıl önce Şikayet Et
    Ulan ne güldüm ya Yunanistanın notunu yükseltmisler.. Bu demek oluyor ki siyasi bu işler..
    Cevapla
  • faruk 6 yıl önce Şikayet Et
    chp Türkiye batıyor diyor ya işte böyle bi şey hainlik kanlarında var
    Cevapla
  • mübarekinsan 6 yıl önce Şikayet Et
    ekonomimiz batıyor çığırtkanlarına armağan ediyorum bu haberi. her yerde yatırım var tamirat tadilat var oluk gibi para harcanıyor düzenli gelecek için.adam kalkmış özel sektörün borcunu da devletin gibi yutturuyor hala.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle