Rusya’dan domates misillemesi

Rusya'nın, Türkiye'de Koksaki virüsü bulunduğuna yönelik asılsız iddiasının perde arkasından domates misillemesi çıktı.

Rusya’dan domates misillemesi
Rusya’dan domates misillemesi
GİRİŞ 13.08.2017 08:20 GÜNCELLEME 13.08.2017 11:03
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Turizmciler, iddia edilen virüs üzerine Sağlık Bakanlığı'nın otellerde inceleme yaptığını ve virüse rastlanmadığını, bunun da Rusya Sağlık Bakanlığı'na raporla iletildiğini belirtti.
Ancak önceki gün Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin Rusya'ya "Domates dışında bazı sebzelerde de engellere karşı bize yoğun baskı geliyor. Bu baskı karşısında biz de karşıt önlemleri alırız" şeklindeki açıklamasının Rusya tarafından yaptırım gibi algılandığını belirten sektör temsilcileri, bir anda Rusya Turizm Bakanlığı'nın devreye girerek "Türkiye'de tehlike var" açıklaması yaptığını söyledi.

AÇIKLAMALARA DİKKAT EDİLMELİ

Türkiye'nin hassas ve zor bir dönemden geçtiğini belirten TÜROFED Başkanı Osman Ayık, "Böyle dönemlerde yapılan açıklamalara dikkat edilmesi gerekiyor" dedi. Rusya'nın sert kararlar veren bir ülke olduğuna dikkat çeken Ayık, "Biz dış politikada yaptırımlarla değil diyalogla ilerleyen bir ülkeyiz. Bunu Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu da söyledi" diye konuştu.

Rusya'ya domates ihracatının 20 milyon dolar çapında olduğunu ancak turizmden sağlanan gelirin çok daha fazla olduğunu belirten Ayık, "Biz o kadarlık domatesi zaten turist geldikçe otellerimize alıyoruz. Zor bir dönemdeyiz, en iyi pazarımızı da kaybedersek sıkıntı çekeriz" ifadelerini kullandı.

Anex Tour'un patronu Neşet Koçkar da bu durumun sektörü baltalayabileceğini belirterek, "Şu anda iptal yok ancak Rusya medyası konuyu gündemde tutuyor. İptaller gelebilir" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 6
  • Çiftçi 6 yıl önce Şikayet Et
    Daha ne kadar ucuzlatacagiz ben ureticiyim kasası 3tlden oda brüt fiyat %20 komisyon kesintisi de işin içine girince 20 kuruşa satıyorum kilosunu şu pahalı diyenler biraz empati...
    Cevapla
  • Murat 6 yıl önce Şikayet Et
    Pazarda 1 ila 1.5 arasında gayet ucuz
    Cevapla
  • Vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Moskova'da yaşiyorum 15 yıldır tutturmuşuz bir domates gidiyoruz. Uçak düşürülüne kadar burda satılan domateslerin en kötüsü Türk domatesiydi maalesef. Şimdi ise uçak olayıda fırsat görülerek Rusya kendi yatırımcısını destekledi ve gereken adımları attı tıpkı yıllar önce tavuk etinde Amerika ve Brezilya'ya bağimli iken şuan sırf kendi üretimi. Domateste aynı arazi boldu üretim yoktu. Bu saatten sonra Türkiye'den Rusya'ya domates işi rafa kalkmıştır Türkiye başka Pazar'lara yönelmelidir geç Olmadan
    Cevapla
  • Mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Şuanda rusyadayım moskovada türklere hiçte iyi bakmıyorlar işimiz burda çok zor
    Cevapla
  • Sena 6 yıl önce Şikayet Et
    Domatesi ucuzlatınRuslar yiyene kadar Türk halkı yesin.Marketlerde domates yine pahalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle