Rusya ABD'ye karşı 'Türk' kartını çekti!

Yaptırım kararları sonrası Rusya'nın boru hatlarının geleceği tartışılırken, Gazprom Avrupa'ya yönelik yeni boru hatlarını hızlandırma kararı aldı.

Rusya ABD'ye karşı 'Türk' kartını çekti!
Rusya ABD'ye karşı 'Türk' kartını çekti!
GİRİŞ 04.08.2017 10:33 GÜNCELLEME 04.08.2017 10:54
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Beyaz Saray, Moskova'nın boru hattı inşaatlarını etkileyecek yaptırımlar uygulamayı düşünmüyor, ancak Rusya'ya yönelik yaptırımlar bu hatların maliyetini artırabilir. Bunun nedeni ise borçlanma maliyetinin artması. Batılı yatırım ortaklarının yaptırımlar nedeniyle projelerden çekilmeyi düşünmesinden endişelenen Kremlin, buna karşılık olarak boru hatlarının inşaatını hızlandırdı. 

HIZLANDIRIN TALİMATI

Karadeniz'in altından Türkiye'ye ulaşması planlanan Türk Akımı hattını inşa eden İsviçreli şirket Allseas Group, boru hattının Türkiye'de nereye bağlanacağı henüz belli olmasa da Gazprom'un talebi üzerine inşaata hız verdi.

TÜRK AKIMI'NA PARALEL İKİNCİ HAT

Gazprom, Avrupa'ya daha fazla gaz ihraç edebilmek için 'aceleyle' Türk Akımı'na paralel ikinci bir boru hattının inşaatına da başladı.

Konuya ilişkin konuşan üst düzey bir Gazprom yetkilisi "Gelecekte yaptırımlardan etkilenme ihtimalimizi düşünerek şimdiden ikinci bir hattı inşa ediyoruz" dedi.

ABD'nin eski Yaptırımlar Başkan Vekili ve Columbia Üniversitesi'nin Küresel Enerji Politikaları Merkezi'nden Richard Nephew, büyük şirketlerin riskler büyümeden boru hatlarını hızla inşa etmek istediğini, bu yüzden projelerin hızlandırıldığını söyledi.

Rusya'nın inşa ettiği bir diğer hat da Baltık Denizi altından Almanya'ya ulaşacak Kuzey Akımı 2 (Nord Stream 2). 1.225 kilometrelik hattın finansmanı için Almanya'dan Wintershall ve Uniper, Avusturya'dan OMV, İngiliz-Hollandalı Shell ve Fransa'dan Engie 1,13 milyar dolarlık yatırım sözü verdi.

YORUMLAR 25
  • Hüseyin 6 yıl önce Şikayet Et
    Güçlü olmalıyız hemde en güçlü işte o zaman dostlarımız artar.
    Cevapla
  • carkali 6 yıl önce Şikayet Et
    dost aramak yerine baskasinin bilmedigini bilecez yapamadigini yapacaz görmedigini görecez yani cok calisip üstün olmak basarili olmak bizi yenilmez yapar güclü yapar ve mecburen bugun düsman olanlar dost olmak zorunda kalir
    Cevapla
  • sedat cicin 6 yıl önce Şikayet Et
    kendi sınır komşumuz olan rusya ve iranlan ortak kararlar almak ,dost olmak türkiyenin dış politikasının en temel amacı olmalı ,okyanusun ötesinden gelipte bu topraklarda kolay şeyler yapılmaması lazım adamlar kendi askerleriylen dahi savaşmadan suriyeyi işgal ettiler halbuki çevre ülkeler dost olup birlikte hareket etseydi bu olmazdı. türkiyenin dış politikası demir perde sınır komşularımızlan iyi niyet üzerine kurulu olmalıdır.
    Cevapla
  • ADANALI 6 yıl önce Şikayet Et
    İrandan dost olmaz bak Rusya demiyorum İran diyorum kardeş...
    Cevapla
  • türkün kaderi 6 yıl önce Şikayet Et
    iki dünya devi,abd ve rusya tepinince,ortalik toz duman oluyor,zararlarini zayif ülkeler cekiyor.
    Cevapla
  • Merhaba 6 yıl önce Şikayet Et
    Meçhul. Osmanlı yarıdan fazla huzur içinde hükümran oldu. O zaman müslüman deyilmiydi?
    Cevapla
  • Mechul 6 yıl önce Şikayet Et
    Muslumanlar için bu dünya huzur yeri değildir.
    Cevapla
  • Merhaba 6 yıl önce Şikayet Et
    Boşver. Yesinler birbirlerini . Müslümanlar huzur bulur belki.
    Cevapla
  • İç sorunlar 6 yıl önce Şikayet Et
    Abd çok yanlışlar yapıyor umarım iç sorunlar yaşarda bizle ugraşmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle