Sanal parada çılgınlığın dozu artıyor!

Sanal para üreticileri, üretim hızlarını arttırmak için artık Boeing 747 jet uçaklarını kiralıyor.

Sanal parada çılgınlığın dozu artıyor!
Sanal parada çılgınlığın dozu artıyor!
GİRİŞ 28.07.2017 09:19 GÜNCELLEME 28.07.2017 09:30

Dünyanın en çok kazandıran sanal para birimlerinden olan Eteryum ya da diğer adı ile Eter madencileri, bu parayı en hızlı şekilde bulmak için artık Boeing 747’ler kiralıyor. Amaç bu paranın üretiminde kullanılan grafik kartlarına en hızlı şekilde sahip olmak. 

Bu durum grafik kart üreticisi AMD’nin hisselerini de yükseltiyor. Sanal para madencilerinin AMD’nin ekran kartlarına olan talebi sonucu şirketin borsadaki hisseleri geçen 12 ayda yüzde 152 oranında arttı. Şirket bu sayede S&P 500 endeksi içerisinde de en iyi performans sergileyen dördüncü şirket oldu.

Sanal para madencileri, özellikle Bitcoinden sonraki en büyük sanal para olan Eteryum madencileri, bu paraları üretmek için büyük çapa sarf ediyor. Eteryumun patlayan fiyatlarından istifade etmek isteyen bu madenciler için hızlı hareket etmek de hayati önem taşıyor. Sanal paraüretiminde ekran kartları kullanılıyor. Bu nedenle bu madenciler AMD ve Nvidia’nın bu amaçla ürettiği ve az bulunan ekran kartlarına en hızlı şekilde sahip olmak için Boeing 747 jet uçaklarını dahi kiralıyorlar. Böylece ekran kartlarını kendi ağ madenlerine en hızlı şekilde entegre ediyorlar. 

Şu an günde yaklaşık 36 bin eter (eteryum platformunun para birimi) piyasaya arz ediliyor. Eterin şu anki fiyatı 200 dolar civarında bu da madencilerin günde 7,2 milyon dolar için kıyasıya bir rekabet içerisinde olduğu anlamına geliyor.

KAYNAK: UZMANPARA