En büyük destekçisini kaybedebilir!

Euro bölgesi tahvilleri, AMB tahvil alımlarını kademeli olarak azaltmaya yaklaşırken en büyük destekçisini kaybetmek üzere olabilir

En büyük destekçisini kaybedebilir!
En büyük destekçisini kaybedebilir!
GİRİŞ 19.07.2017 10:37 GÜNCELLEME 19.07.2017 15:24

Standard Life Investments Ltd., JPMorgan Chase & Co. ve Aviva Investors'daki para yöneticileri, Avrupa Merkez Bankası gevşek para politikasından çıkmaya yaklaşırken Euro bölgesi tahvillerini almaktan kaçınıyor. Avrupa Merkez Bankası'nın 20 Temmuz'da vereceği son politika kararından fazla bir şey beklenmezken, çoğu yatırımcı, tahvil alımlarının kademeli olarak azaltılmaya Eylül veya Ekim ayında başlanacağını bekliyor. 

Standard Life Investments'da Edinburgh merkezli para yöneticisi Jack Kelly, "Siyasi riskler hafifliyor, büyüme rakamları ve özellikle ekonomik güven verisi olumlu. Avrupa Merkez Bankası'nın bu fırsatı değerlendirmemesi pek gerçekçi gözükmüyor" diye konuştu. 

Euro bölgesinde tahviller, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi'nin 26 Haziran'da Portekiz'de bulunduğu bölgedeki yukarı yönlü baskıların aşağı yönlü baskıların yerini aldığı açıklamasından bu yana satışa uğruyor.

BloombergHT