Katar'a bir darbe daha!

Moody's, komşuları ile diplomatik krizi işaret ederek, Katar'ın kredi not görünümünü "negatif"e düşürdü.

Katar'a bir darbe daha!
Katar'a bir darbe daha!
GİRİŞ 05.07.2017 11:40 GÜNCELLEME 05.07.2017 12:30
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Investors Service, Katar'ın kredi not görünümünü, OPEC ülkeleri ve Arap komşuları ile yaşadığı diplomatik krizden kaynaklanabilecek finansal riskleri işaret ederek, "negatif"e düşürdü.

Moody's, anlaşmazlığa hızlı çözüm olasılığının düşük olmasından dolayı not görünümünü "durağan"dan "negatif"e düşürdüğünü, ancak uzun vadeli ülke kredi notunu "Aa3"te tuttuğunu kaydetti. Kredi derecelendirme kuruluşu, hızlı çözüm olasılığının düşük olmasından dolayı, aralarında Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin de bulunduğu ülkeler tarafından uygulanan hava, kara ve deniz ablukasının ekonomik aktiviteyi olumsuz etkileyebileceğine dikkat çekti.

Moody's raporunda, "Uzayan belirsizlik döneminin 2018 yılına genişleme olasılığı ve anlaşmazlığa önümüzdeki birkaç aylık dönemde hızlı çözüm olasılığının düşük olması, Katar'ın ülke kredi temellerinin negatif etkilenebileceği riskini getiriyor" dedi.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun uyguladığı abluka Katar'ın varlıkları ve finansmanı üzerinde baskı oluşturuyor. Katar'ı terörizme finansman sağlamakla itham eden ülkeler, 13 maddelik bir talep listesi hazırlayarak 5 Temmuz'a kadar zaman verdi. Ancak bu anlaşmazlıktan yaklaşık bir ay önce, Moody's, Katar'ın kredi notunu, ülkenin ekonomik büyüme modeline ilişkin belirsizlikten dolayı bir basamak düşürmüştü.

YORUMLAR 13
  • Dulqarnein 6 yıl önce Şikayet Et
    yahudilere sirketlerini satmazsan ortak olmazsan böyle olur, hepsi bir gelir santaj ederler, Türkiyeye yaptiklari gibi, Moody's bana göre Holliwood filimlere katilmali, dünya hic bir dogru dürüstlügü yoktur, ancak yalan, sabotaj, santaj,... ekonomi "ayarlanmis mühendislik" yani manipolasyonlar yapiyorlar, gitsin, ya gitsin be... nereye girderse gitsin..
    Cevapla
  • dümen 6 yıl önce Şikayet Et
    dünyada düzeni kurmuşlar. not verenler de , terör sorunu çıkartanlar da, teröre karşı sözde önlem alanlar da, çevre kirliliğine-savaşa vb karşı sözde karşı koyan kuruluşlar da hepsi aynı yere hizmet ediyor. adamlar her tarafı kendileri yönetiyor. bu oyun artık bozulmalı.
    Cevapla
  • sansarı 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye ye oynanan oyunlar şimdi Katar a oynanıyor...görmeyen kördür...anlamayana anlatamazsın...haindir...
    Cevapla
  • Turan 6 yıl önce Şikayet Et
    Ambargonun babaları ortaya çıkıyor. Abd ab.Hepsi planlı.
    Cevapla
  • yurtTAŞ 6 yıl önce Şikayet Et
    Saçma sapan kararlar, ülke suriyeli doldu adamlar 500-700 TL ye çalışıyorlar, asgari ücretle çalışacakları bile işlerinden ediyorlar, siz kayıt dışı, kayıt dışı... diye çığırıyorsunuz. Her zaman ki gibi hesapsız bir iş yapıp sistemi çökertip sonra kurtarıyoruz diyerek reklam yapıyorsunuz. Alın size ithal buğday olayı... Hep aynı, hep aynı....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle