Katar'dan flaş karar! Ambargoya inat artırıyor

Katar Petrol’ün Genel Müdürü Saad Al Kaabi, Katar’ın doğalgaz üretimini yıllık 77 milyon tondan 100 milyon tona çıkarma kararı aldığını söyledi.

Katar'dan flaş karar! Ambargoya inat artırıyor
Katar'dan flaş karar! Ambargoya inat artırıyor
GİRİŞ 04.07.2017 15:30 GÜNCELLEME 04.07.2017 15:44
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Al-Kaabi, Katral Petrol Şirketinin Doha’daki genel merkezinde yaptığı basın toplantısında firmanın, dünyanın en büyük gaz kaynağı olan Katarın Kuzey bölgesinde gaz üretimini yüzde 20 artırarak yıllık 100 milyon tona çıkaracaklarını söyledi. Al Kaabi, uygulanan ambargonun uzun süre devam etse bile Katar’ın bundan etkilenmeyeceğini belirterek hiçbir ülkeye gaz sevkıyatını kesmeyeceklerini söyledi.

Katar’ın Enerji ve Sanayi Bakanı Muhammed Al-Sada ise daha önce yaptığı açıklamada, enerji ve sanayi dahil Katar’ın daha önce imzaladığı bütün ikili anlaşmalara bağlı kalacağını söyledi. Katar halen dünyada 27 ülkeye gaz ihracı yapan Katar’ın gaz rezervinin 24.7 trilyon metreküp olduğu kaydedildi. Katar büyük bir doğal gaz gemi filosuna sahip. Katar’ın 27 tanesi dünyanın en büyük gaz gemisin olmak üzere 60 doğal gaz nakliye gemisi bulunuyor.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 9
  • abdullah 6 yıl önce Şikayet Et
    zamanında mısırda darbe olmasaydı şimdi güçlü türkiye, güçlü mısır, güçlü katar dünyayı yönetirdik ama önce mısırı yediler şimdi zayıflayan türkiye ve zayıflayan katarı yemeye çalışıyorlar.
    Cevapla
  • saydemir 6 yıl önce Şikayet Et
    İşte böyle zamanlarda belli olur yiğitler,bu manada Katar'a destek veren sn.cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun.
    Cevapla
  • remzi 6 yıl önce Şikayet Et
    biz alırız
    Cevapla
  • mehmett 6 yıl önce Şikayet Et
    katarin bu kadar cesur ve curetkar olmasinin arkasinda Turkiye var bukadar basit.Katarda turk ussunun bulunmasi ve ay yildizli bayragimizin o toprqklarda dalgalanmasi nedeniyle diger ulkelerine adim attirmiyor olay bundan ibaret..Turk bayraginin oldugu toprakta saldirmak isteyen curet bile edemez bukadar basit.
    Cevapla
  • Selami Uçar 6 yıl önce Şikayet Et
    Katar' dan alımları arttırın. Bunu da siyasi denge unsuru olarak kullanın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle