Moody's'ten Çin açıklaması

Kredi derecelendirme kuruluşu, Çin'in yerel yönetimlerinin ilk çeyrekteki mali performanslarını olumlu olarak niteledi.

Moody's'ten Çin açıklaması
Moody's'ten Çin açıklaması
GİRİŞ 30.06.2017 11:39 GÜNCELLEME 30.06.2017 11:39

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's,  Çin'in yerel yönetimlerinin ilk çeyrekteki ekonomi ve mali performanslarının  olumlu olduğunu duyurdu. 

Moody's'ten yapılan açıklamada, Çin'in gayrisafi yurtiçi hasılasının  bu yılın ocak-mart döneminde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6,9 artış  kaydettiğine dikkat çekildi.

Açıklamada, Çin'in yerel bölgelerinde de ekonomik büyümenin geçen yıla  göre hızlandığının altı çizilirken, bölgelerdeki büyüme oranlarının yüzde 2,4 ila  yüzde 11 olduğu kaydedildi.

Yerel yönetimlerin mali gelirinin bu senenin ilk çeyreğinde geçen  yılın aynı dönemine göre yüzde 11,7 artış gösterdiğinin vurgulandığı açıklamada,  arazi satışlarının da aynı dönemde yüzde 30 yükseldiği ifade edildi.

Açıklamada, emlak ve finans piyasalarındaki düzenleyici tedbirler  sayesinde yerel yönetimlerin ekonomik performansının bu yılın geri kalanında da  "ılımlı" devam etmesinin beklendiği aktarıldı.

Moody's, 23 Mayıs'ta Çin'in kredi notunu "Aa3"ten "A1" seviyesine  indirmiş, görünümünü ise "negatif"ten "durağan"a çekmişti.