Flaş iddia! Stratejik noktaya yerleştiriler

Irak ordusunda isminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili, ABD özel kuvvetlerinin, stratejik konuma sahip Enbar vilayetindeki El Tanf Sınır Kapısı'na yerleştiklerini söyledi.

Flaş iddia! Stratejik noktaya yerleştiriler
Flaş iddia! Stratejik noktaya yerleştiriler
GİRİŞ 18.06.2017 21:25 GÜNCELLEME 18.06.2017 21:26
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Askeri yetkili, ABD özel kuvvetlerinin, Irak'ın Enbar vilayetinde yer alan Esed Askeri Üssü ve Ürdün'den geldiklerini ileri sürerek, Suriye tarafındaki El Tanf Sınır Kapısı'na yerleştiklerini söyledi. Söz konusu bölge, kısa bir süre önce Irak askerleri tarafından DAEŞ'ten alınmıştı.

Yetkili, Irak tarafındaki El Velid Sınır Kapısı güvenliğinin ise Irak  güvenlik güçleri tarafından sağlandığını kaydetti.

ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçleri, ülkenin batısında  yer alan Enbar vilayetindeki Esad ve Habbaniye Askeri Üssü'nde varlık gösteriyor.

NEDEN STRATEJİK?

Konumu gereği stratejik öneme sahip Enbar vilayetinin, "Tıraybil"  Sınır Kapısı'yla Ürdün'e, "El Kaim ve "El Velid" Sınır Kapıları'yla Suriye'ye,  Arar Sınır Kapısı ile de Suudi arabistan'a sınırı bulunuyor.

Irak ordusuna bağlı güvenlik güçleri, dün yaptıkları operasyon sonucu El Velid Sınır Kapısı'nı terör örgütü DEAŞ'tan geri aldıklarını duyurmuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 23
  • Hasan Pala 6 yıl önce Şikayet Et
    Amerika ile iş tutanlar bir gün o silahlar size çevrilecek bunu unutmayın. Fitne ile yol tutan yolda kalır. Büyük israili kurmaya geldiler. Hırıstiyan ve yahudiler asla Müslümanların iyiliği için bir bardak su dahi vermez
    Cevapla
  • bulent 6 yıl önce Şikayet Et
    abd fitnesi ortadoğudan çıkmadan huzur gelmez
    Cevapla
  • Okay 6 yıl önce Şikayet Et
    Bunlara stratejik bir ders verilmeli ki nokta konulsun
    Cevapla
  • Adiga81 6 yıl önce Şikayet Et
    Aynı şeyi TÜrk askeri yapsa Irak işgal ediliyor diye ortalığı ayağa kaldırırlardı. Amerika yapınca kimsenin sesi çıkmıyor.
    Cevapla
  • Kahraman 6 yıl önce Şikayet Et
    ABD nin ki tatlı geliyorda o yüzden. Bak ypg ye oda arkasını sıkı sıkı dayadı abd ye !
    Cevapla
  • Sunucu 6 yıl önce Şikayet Et
    Dogru gerçekten. Türk askeri Basikayi bosaltsin diyen bir tip vardı uyuyor herhalde.
    Cevapla
  • MsK 6 yıl önce Şikayet Et
    Savas kacinilmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle