İngiltere karıştı! Tehlike çanları çalıyor

İngiltere Merkez Bankası`nda enflasyon konusunda tehlike çanları çalarken, politika yapıcıları arasındaki ayrılık derinleşiyor.

İngiltere karıştı! Tehlike çanları çalıyor
İngiltere karıştı! Tehlike çanları çalıyor
GİRİŞ 16.06.2017 09:13 GÜNCELLEME 16.06.2017 09:14

İngiltere Merkez Bankası (BOE) politika yapıcılarından en azından bazıları, enflasyonun baskın geldiğini düşünüyor. 8 yetkiliden 3'ü acil sıkılaşma çağrısında bulundu.

Fiyatlardaki para birimi kaynaklı artışa ilişkin tedirginlik, üç yetkiliyi beklenmedik bir şekilde bu ay faiz artışına gidilme taraftarı olmaya sevk etti. Maaş artışlarının zayıfladığı, perakende satışların düştüğü ve yenilenen siyasi istikrarsızlıkla dolu bir hafta, yetkililer arasında, fiyatların kontrol altında tutulabilmesine ilişkin artan endişeleri işaret etti.

Para Politikası Komitesi'nde 5'e karşılık 3 yetkilinin faizleri rekor düşük seviyesi olan yüzde 0.25 seviyesinde tutma taraftarı olması, faizler konusunda son 6 yılda yaşanan en büyük ayrılık. Michael Saunders ve Ian McCafferty, acil faiz artışı talebinde bulunan Kristin Forbes'a katılmak için saf değiştirdi. Yetkililer, halizhazırda yüzde 2.9 seviyesinde olan enflasyonun daha önce düşünülenden daha fazla hızlanabileceği konusunda uyardı.

Investec Secutiries ekonomisti Victoria Clarke, "Enflasyon, yetkililer için en önemli şey gibi görünüyor, ve geri kalan her şey konusunda bekleyip görecekler" dedi ve "Yüzde 2.9'luk enflasyon tehlike çanları çalıyor gibi duruyor ve politika yapıcılarını tutumları konusunda düşünmeye itiyor" diye konuştu.