Moody's'den Katar'a kritik uyarı!

S&P'nin Katar'ın kredi notunu düşürmesi sonrası Moody's de gerilimin uzun sürmesinin ülkenin kredi kalitesini düşüreceği uyarısı yaptı.

Moody's'den Katar'a kritik uyarı!
Moody's'den Katar'a kritik uyarı!
GİRİŞ 08.06.2017 12:30 GÜNCELLEME 08.06.2017 12:30

Körfez'de başlayan siyasi kriz sürüyor. Kuveyt'in arabuluculuk yaptığı krizde Katar uzlaşı arayışını sürdürüyor. Öte yandan uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P) Katar'ın kredi notunu AA'dan AA-'ye indirdi ve negatif izlemeye aldı. Bu karar sonrası Moody's'ten de bir uyarı geldi.

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Katar ile Körfez'deki komşuları arasında yaşanan gerilemenin uzun sürmesi halinde bunun Katar'ın kredi kalitesini düşüreceğini, ülkenin borç rasyosunu artıracağını ve bankaların likiditesine zarar vereceğini bildirdi.

Moody's yayınladığı bilgilendirme notunda, "Katar ile Körfez İşbirliği Konseyi üyesi ülkeler arasında uzun süreli ve derinleşen bir çekişme daha kayda değer finansal etkilere, Katar devleti ve şirketleri için fonlama maliyetlerinde artışa yol açar" dedi.

Katar Riyali 11 yılın dibinde

Öte yandan S&P'nin not indirim kararı Katar Riyali'nin değerininin 11 yılın en düşük seviyesine gerilemesi ve hisse senedi piyasasındaki düşüşün ardından geldi.