ABD 'İran' listesini genişletti

ABD yönetimi, İran'ın balistik füze programına katkı sağladıkları gerekçesiyle aralarında bir Çin vatandaşının bulunduğu üç kişi ve dört kuruluşu yaptırım listesine aldı.

ABD 'İran' listesini genişletti
ABD 'İran' listesini genişletti
GİRİŞ 18.05.2017 09:38 GÜNCELLEME 18.05.2017 09:58
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıkların Kontrolü Ofisinden (OFAC) yapılan açıklamada, İran'ın balistik füze programına destek verdikleri gerekçesiyle yeni yaptırım kararları alındığı bildirildi. 

Yaptırım listesine eklenen üç kişiden ikisinin İranlı üst düzey savunma yetkilileri olduğu belirtilen açıklamada, bunlardan İran Savunma Endüstrisi Örgütü’nde görev yapan Morteza Farasatpour’un İran’ın balistik füze programına destek vermesinin yanı sıra Beşşar Esed rejiminin kontrolündeki Suriye Bilimsel Çalışmalar ve Araştırmalar Merkezi’ne patlayıcı madde satılmasını koordine ettiği kaydedildi. 

Kara listeye eklenen ikinci İranlı savunma yetkilisinin ise katı yakıtlı balistik füze programını yürüten Shahid Bakeri Endüstri Grubu’nun Direktörü Rahim Ahmadi olduğu bildirildi. 

Öte yandan, Çin vatandaşı Ruan Runling ve ilişkili olduğu 3 Çinli şirketin, Tahran hükümetinin kontrolünde olduğu iddia edilen Shiraz Elektronik Endüstrileri adlı şirkete finansal, maddesel ve teknolojik destek verdiği için yaptırıma tabi tutulacağı ifade edildi. Kara listeye alınan dördüncü kuruluşun ise Tahran merkezli Matin Sanat Nik Andishan isimli şirket olduğu kaydedildi.

OFAC tarafından yaptırım listesine eklenen şahıs ve kurumların, ABD'deki mal varlıkları donduruluyor ve Amerikalıların kara listedekilerle ticari ilişki kurması yasaklanıyor. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Yok canım kesin oyundur!
    Cevapla