'Petrol 100 doları görür'

Prof. Anatoly Zolotukhin, petrolün önümüzdeki yıllarda 100 doları bulabileceği tahmininde bulundu.

'Petrol 100 doları görür'
'Petrol 100 doları görür'
GİRİŞ 15.04.2017 13:05 GÜNCELLEME 15.04.2017 13:10
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Gubkin Rus Devlet Petrol ve Doğalgaz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Prof. Anatoly Zolotukhin, gelecek 35 yıl içinde kömür, petrol ve doğalgazın toplam enerji sepetindeki payının yüzde 75 olacağı tahmininde bulundu.

Zolotukhin, "2020’ye doğru, petrol fiyatlarının 100 dolar civarında seyretmesini bekliyoruz. Bu rakamdan daha fazla yükseleceğini düşünmüyoruz." dedi.

Prof. Zolotukhin, petrol fiyatlarının düşük seyretmesinden dolayı nükleer enerji de dahil olmak üzere sektörde alternatif kaynakların ön plana çıkmaya başladığını belirtti.

'PETROLÜN GELECEĞİNİ PARLAK GÖRÜYORUM'

Gelecek 30 yıl içinde petrol rezervlerinin önemli ölçüde azalacağını ve alternatif kaynakların petrolün yerini alacağına ilişkin çeşitli görüşler bulunduğunu ve bu yaklaşımı doğru bulmadığını vurgulayan Zolotukhin, şöyle konuştu:

"Alternatif enerji kaynakları elbetteki önemli. Ancak petrol endüstrisinin yerini alabilecek konumda değil. Gelecek 35 yıl içinde, kömür, petrol ve gazın toplam enerji sepetindeki payı yüzde 75 olacak. Önümüzdeki 50 yıla baktığımızda, petrolle ilgili riskleri, piyasaya etkilerini ve yapmamız gerekenleri biliyoruz. Bu yüzden, petrol sektörünün geleceğini parlak görüyorum."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • biradam 6 yıl önce Şikayet Et
    mümkün değil spekülatif bir yorumdan ibaret...
    Cevapla
  • Murat Ay 6 yıl önce Şikayet Et
    Bakanlık et fiyatlarına da el attıydı gördük belli belirsiz bir indirim ya oldu yada olmadı .
    Cevapla