Füze saldırısı sonrası Putin'e çifte şok!

ABD'nin Suriye'ye gerçekleştirdiği saldırı sonrasında Rus rublesi yüzde 1 değer kaybetti.

Füze saldırısı sonrası Putin'e çifte şok!
Füze saldırısı sonrası Putin'e çifte şok!
GİRİŞ 07.04.2017 11:03 GÜNCELLEME 07.04.2017 11:58
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

ABD’nin Suriye’de gerçekleştirdiği füze saldırısı sonrasında Rus borsası ve ruble güne değer kayıplarıyla başladı. 

Suriye'nin İdlib bölgesinde, rejimin kimyasal katliamına tepki olarak ABD'nin füze saldırısı düzenlemesi sonrasında, Rus rublesi dolar karşısında günün ilk yarısında yüzde 1 değer kaybederek 56,9 seviyesine geriledi.

Moskova Borsası Endeksi (MICEX) de günün ilk yarısında yüzde 0,5 değer kaybederek 2.044 puana gerilerken, RTS endeksi yüzde 1,5 düşüşle 1.132 puana indi.

Analistler, ABD’nin Suriye saldırısı sonrasında petrol fiyatlarındaki yükselişe rağmen, Rusya nezdinde küresel risk algısının yükselmesi nedeniyle borsa ve rublede değer kayıplarının yaşandığını belirtti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bugün yaptığı açıklamada, Suriye saldırısının ABD ve Rusya ilişkilerine ciddi şekilde zarar verdiğini söyledi.

Uzmanlar ayrıca, Suriye'de yaşanan gelişmeler nedeniyle petrol fiyatlarındaki yükselişin geçici olduğunu belirterek, gerginliğin daha fazla tırmanmaması halinde fiyatların tekrar normal seyrine dönmesini öngörüyor.

YORUMLAR 3
  • Nevsehirli 6 yıl önce Şikayet Et
    Bizim tl daha cok deger kaybetti
    Cevapla
  • Ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Yine rus dusmanimi olduk.
    Cevapla
  • Salih 6 yıl önce Şikayet Et
    Şaka gibiyiz her gün değişiyoz. Bi kendimize bakıp ben kimim diyebilsek çok iyi olacak yoksa Rusya mı Güçlü yoksa Amerika mı derken yine bir 100 daha kaybolacak.
    Cevapla