Arabistan'dan tarihi açılım! Yönünü değiştirdi

KPMG, Suudi Arabistan’ın, uzun vadede Asya’nın artan petrol talebini karşılamak için bölgede yatırım planları yaptığını bildirdi.

Arabistan'dan tarihi açılım! Yönünü değiştirdi
Arabistan'dan tarihi açılım! Yönünü değiştirdi
GİRİŞ 06.04.2017 14:55 GÜNCELLEME 06.04.2017 14:56
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Suudi Arabistan’ın, uzun vadede Asya’nın artan petrol talebini karşılamak için bölgede yatırım planları yaptığı bildirildi.

Uluslararası vergi, denetim ve danışmanlık şirketi KPMG'nin Türkiye bürosundan yapılan açıklamada, Suudi Arabistan’ın Asya’daki pazar payını korumak için harekete geçtiği ve Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz el-Suud’un bölge ülkelerine yaptığı ziyaretlerin de "tarihi açılım" olarak yorumlandığı belirtildi.

'VADELER UZATILDI'

Asya pazarına yönelik sıkı bir rekabetin yaşandığı vurgulanan açıklamada, diğer bölgelerdeki rafinerilerle olan sözleşmelerde ise aşağı yönlü revizeler yaşandığı ifade edildi.

Açıklamada, Saudi Aramco'nun Hindistan'da rafineri projelerinde varlık satın alma ve uzun vadede yatırım yapma arayışlarını sürdüğüne ve Suudi Arabistan'ın mevcut Asyalı müşterilerle olan sözleşmelerinin vadelerini uzattığına işaret edildi.

'İLK PROJE FAALİYETE GEÇTİ'

Suudi Arabistan'ın petrol ve doğalgaz şirketi Saudi Aramco'nun, Asya pazarında dağıtım ve satış varlıklarına ortak olmayı hedeflediği kaydedilen açıklamada, "Suudi Arabistan bir yandan Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün üretim kısıntısına uyum gösterirken diğer yandan uzun vadede Asya’nın artan talebini karşılamak üzere uzun vadeli yatırım planları yapıyor. Bölgeye yaklaşımın ilk sonucu Malezya ulusal petrol şirketi Petronas ile Aramco’nun rafineri ve petrokimya entegre merkezi inşası çerçevesinde imza attıkları 7 milyar dolarlık yatırım anlaşması oldu. Aramco bu anlaşmayla, Güneydoğu Asya'da ilk projesini faaliyete geçirdi​." ifadelerine yer verildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • türk 6 yıl önce Şikayet Et
    arabistan müslümanları kalkındıracak yatırmlar yapın küfre hizmet etmeyin bak A.B.D.parana çöktü kim bilir diğer avrupa devletlerinde ne kadar paran var yarın başınıza bir iş geldiğinde avrupadan destek göremezsiniz yine size türkiye yardım eder onun için TÜRKİYE,ye destek olun.avrupa çatlasın
    Cevapla
  • Lokman 6 yıl önce Şikayet Et
    Nezaman kafirlri terkeddiniz işte ozaman islam birligi kurulacak bunun farkınada yeni kıral selman cesurca yaptı fakat siyonistler bankalardaki paralara el koydu cunki Türkiyeye yatırıyordu yemeni irana veren siyonislere mısırdaki adaya mısıra öncekı kıralın verdigi paranın karşılığı olarak adasına elkoydu çünkü israil istiyordu israile duollo teklif etti hava alanumdan gecersen vuracagım gel dene dedi önemli bir adaydı siyonislerin yüreğine oturdu suyukast yaptılar başaramadılar artık tüm müslümanlarada akıllı olup birlik beraberlik cagrıları güzel şeyler yazmalıtız zaman birlik zammanıdır
    Cevapla
  • burhan 6 yıl önce Şikayet Et
    Onlarda 800 milyar doları ne halt etmeye Amerikan bankalarına yatırmışlar. 100 milyar dolarını Türkiyeye yatırım yapsaydılar şimdiye ekonomimiz dünyayla rekabet ediyor olurdu . Tüm müslümanlara da sahip çıkardık.
    Cevapla
  • Mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Utanın ulan Suriyede ölenler hem de sizin ırkınızdan ve de dininizden. Hiç mi içiniz sızlamıyor. On bin tane muhacire bile bakmıyorsunuz , Biz 3 milyon muhacire bakıyoruz ,bunca sıkıntımıza rağmen.Türkiye yi yedi defa alıp satacak servetiniz var ama müslümana yaramıyor. Elbet bir gün bunların hesabını verirsiniz.
    Cevapla
  • ismail 6 yıl önce Şikayet Et
    petrol bittiğinde haliniz vahim
    Cevapla
  • bahadir 6 yıl önce Şikayet Et
    sız zaten anca yatırım yapıp evde aslan kaplan besleyın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle