50 milyon dolarlık pembe elmas sahibini arıyor!

Yaklaşık 50 milyon dolar değerinde ve 60 karatlık dünyanın en büyük pembe elması gelecek ay Hong Kong'ta açık artırmaya çıkarılacak.

50 milyon dolarlık pembe elmas sahibini arıyor!
50 milyon dolarlık pembe elmas sahibini arıyor!
GİRİŞ 30.03.2017 16:56 GÜNCELLEME 30.03.2017 16:56
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Dünyanın en büyük pembe Elması, gelecek ay Hong Kong'ta yapılacak açık artırmada yeni sahibini bulacak.

Sotheby's Müzayede Evi, 59,6 karatlık 'Pembe Yıldız'ın 4 Nisan'da Hong Kong'taki Sergi ve Kongre Merkezi'nde yapılacak açık artırmada satışa çıkarılacağını açıkladı. Yaklaşık 50 milyon dolar değer biçilen taş, şimdiye kadar açık artırmaya çıkarılan en değerli elmaslardan biri kabul ediliyor. Nadiren çıkarılan farklı renkteki elmaslar, milyonlarca dolara alıcı buluyor.

Geçen yıl Christie's Müzayede Evi tarafından İsviçre'nin Cenevre kentinde açık artırmaya çıkarılan 14,62 karatlık Oppenheimer mavi elması 57,5 milyon dolara alıcı bulmuş ve dünyanın en pahalı yüzüğü olmuştu.

12,03 karatlık Mavi Ay elması da 2015'te 48,4 milyon dolara Hong Konglu milyarder Joseph Lau'ya satıldı. Lau, daha önce de 16,08 karatlık 'Tatlı Josephine' adlı pembe elmasa 28,7 milyon dolar ödemişti. Şimdiye kadar bulunan 14,82 karatlık en büyük turuncu elmas ise 2013'te 35 milyon dolara alıcı bulmuştu. 

YORUMLAR 2
  • Ömer 6 yıl önce Şikayet Et
    Devletimizin AR_GE_DE merkezi (Araştırma-Geliştirme-Değerlendirme) niye yok? Mucit ve müteşebbislerin yanında olup onların elinden tutup onlara destek vermesi daha mantıklı değilmi? Eskiden insanlar filan yerden bir kaç dönümlük bir arazi temin ederek uyduruk bir proje ile devletten milyarlarca kredi alıyordu. Bu iş tamamen ona benziyor.Lütfen dikkat edelim.Ülkemiz buralara kolay gelmedi.
    Cevapla
  • Ruhi 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu bildirim bol reklamlı olmalı. Neredeyse hemen her gün tv lerde yahut sosyal medya köşelerinde bulunmalı. Gerçekten buna çok ihtiyacımız var. Gençliğimizi iyi değerlendirmeliyiz.
    Cevapla