İngiltere Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

İngiltere Merkez Bankası (BoE), politika faizini değiştirmeyerek yüzde 0,25 seviyesinde bıraktı.

İngiltere Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
İngiltere Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
GİRİŞ 16.03.2017 15:49 GÜNCELLEME 16.03.2017 15:49

İngiltere Merkez Bankası’ndan yapılan açıklamada, politika faiz oranının tüm zamanların en düşük seviyesi olan yüzde 0,25 seviyesinde tutulmasına karar verildiği bildirildi.

Açıklamada, varlık alım program hedefinin de değiştirilmeyerek 435 milyar sterlinde bırakıldığı belirtildi.

BoE Para Politikası Kurulu’nun tutanaklarında politika faizinin sabit tutulması kararının 1’e karşı 8 oyla alındığı, üyelerden sadece Kristin Forbes’in bankanın politika faizinin yüzde 0,25 oranında artırılması yönünde oy kullandığı kaydedildi.

Bankanın varlık alım programına devam etmesi yönündeki kararının ise oy birliği ile alındığı bildirildi.

Para Politikası Kurulu tutanaklarında Avrupa Birliği’nden çıkış sürecinde uygun para politikasının talep, potansiyel arz, kur seviyesi ve enflasyona bağlı olduğu belirtilirken, uzun vadede yüzde 2 enflasyon hedefine vurgu yapıldı.

Tutanaklarda, "Küresel bazda daha güçlü büyüme ile uyumlu şekilde emtia fiyatları uluslararası çapta artış kaydetti. Kısa ve uzun vadeli faiz oranı bazı ekonomilerde arttı. Ocak ayında enflasyon yüzde 1,8 seviyesine yükseldi. Para Politikası Komitesi, önümüzdeki birkaç ay içerisinde enflasyonun yüzde 2 seviyesinin üzerine çıkmasını beklemektedir. 2018’in başında ise yüzde 2,75 seviyesi ile zirve seviye görülecektir. Bu seviyeden sonra ise kademeli olarak enflasyonun hedef seviyeye geri dönmesi beklenmektedir." ifadeleri kullanıldı.