Endonezya'ya Suudi Arabistan şoku!

Suudi Arabistan Kralı Selman, Endonezya ziyaretinde 25 milyar dolarlık büyük bir yatırım anlaşması yapması beklenen Suudi Kralı Selman'ın bu anlaşma için söz vermediği açıklandı.

Endonezya'ya Suudi Arabistan şoku!
Endonezya'ya Suudi Arabistan şoku!
GİRİŞ 02.03.2017 16:20 GÜNCELLEME 02.03.2017 16:44
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Endonezya'da, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz Al Suud'un ziyaretinde büyük umutlarla beklenen yatırım anlaşmaları gerçekleşmedi.

En az 25 milyar dolarlık anlaşma yapılmadı

Jakarta Post gazetesinin haberine göre, Kral Selman'ın Endonezya ziyaretinde enerji sektöründe beklenen en az 25 milyar dolarlık yatırım anlaşması olmadı. Suudi Arabistan tarafından sadece 1 milyar dolarlık yatırıma imza atıldı.

Bogor'da Başkanlık Sarayı'nda Kral Selman ve Devlet Başkanı Joko Widodo'nun görüşmesinde sağlık, eğitim, denizcilik, ticaret ve bilim gibi alanlarda ikili ilişkilerin gelişmesini amaçlayan 10 anlaşmaya ek olarak Endonezya'da bazı kalkınma projelerine destek için 1 milyar dolarlık yardım fonu konusunda anlaşmaya varıldı.

Yerel ve dış basında, Kral Selman'ın Endonezya temaslarında Suudi Arabistan'ın bu ülkede yapacağı yatırım anlaşmalarının 25 milyar dolar değerinde olacağı iddia edilmişti.

Görüşmede Widodo'nun destek verilmesi amacıyla sunduğu ülkenin farklı bölgelerinde petrol rafinerisi inşası planlarına karşılık Suudi Arabistan yönetiminin şu an için söz vermediği ve tarafların daha sonra tekrar görüşülmesi konusunda mutabık kaldığı ifade edildi.

Widodo ayrıca, Endonezya'nın tekstil, medikal, deniz mahsulleri ve helal ürünlerin ihracatı konusunda Kral Selman'dan ticari engellerin kaldırılması talebinde bulundu.

Öte yandan, geçen yıl aralık ayında Suudi Arabistan petrol şirketi Aramco ve Endonezya petrol şirketi Pertamina arasındaki 6 milyar dolarlık petrol rafineri anlaşmasına değinen Widodo, bundan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kral Selman, bugün Temsilciler Meclisi'nde konuşma yapacak ve ülkenin önde gelen Müslüman sivil toplum kuruluşları ile dini konsey liderleriyle bir araya gelecek. Suudi Arabistan Kralı'nın yarınki temaslarının ardından tatil amacıyla Bali Adası'na geçmesi bekleniyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 9
  • Dulqarnein 7 yıl önce Şikayet Et
    biz yapsak? ingliz wahabiye kim guvenir zaten.. sözü gecmez!
    Cevapla
  • Abdullah 7 yıl önce Şikayet Et
    Kral Ada'm gibi Ada'm haremeyne hizmeti çık güzel
    Cevapla
  • kismet 7 yıl önce Şikayet Et
    az yatirim yaparsin cok karli olur cok yatirim yaparsin az karli olur,bilemen ki.
    Cevapla
  • Ertugrul 7 yıl önce Şikayet Et
    başkasının parasıyla refah içinde yaşıyacağıma. kimseye biat etmeden aç yatmayı tercih ederim.
    Cevapla
  • A B 7 yıl önce Şikayet Et
    Görgüsüz ler islamda böyle mi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle