Danimarka kalifiye eleman bulmakta zorlanıyor

Danimarka hükümeti tarafından da teşviklerin yapıldığı ülkede, şirketler kalifiye eleman bulmakta zorlanıyorlar. Ülkede, iş açığı giderilmeye çalışılıyor

Danimarka kalifiye eleman bulmakta zorlanıyor
Danimarka kalifiye eleman bulmakta zorlanıyor
GİRİŞ 28.02.2017 15:40 GÜNCELLEME 28.02.2017 15:40
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Birçok ülkede işsizlik sorun iken, Danimarka'da tam tersi bir durum yaşanıyor. Danimarka, tam istihdam konusunda "altın çağını" yaşayan ender ülkelerden biri olaran bahsediliyor. Danimarka'da bulunan şirketler, kalifiye eleman sorunu yaşıyor.

New York Times gazetesinin haberine göre; çalışmak isteyen herkes iş bulabiliyor ancak ülkedeki şirketlerin üçte biri, kalifiye eleman bulamıyor. Bilgi teknolojileri ve bilgisayar uzmanları, mühendisler, teknisyenler, marangozlar ve elektrikçilerden oluşan bu iş açığında ise Danimarka hükümetinin arayış içerisine gireceği söyleniyor. 

Danimarka hükümeti bu sorunu gidermek için kıdemli personelin daha uzun süreli çalışmasına izin verdi ve AB ülkelerinden daha fazla istihdam sağlanmasını teşvik ediyor. Hükümet ayrıca erken emeklileri ve öğrencileri çalışmaya teşvik etmenin yollarını arıyor. Şirketler de okullarda teknolojinin ve mesleki becerilerin öğretiminin yoğunlaştırılması için kulis yapıyorlar.

YORUMLAR 11
  • Ozturk 7 yıl önce Şikayet Et
    3,65 nedir ki asıl bombayı fed patlatacak , :) martta dolar 3,90 en az
    Cevapla
  • misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    Ben Danimarka da yaşıyorum. Haber yalan, doğru olsaydı etrafimda bukadar issiz olmazdı. Hatta gündemde, yurt dışındaki fabrikaları nasil yurt icine tasirda issizligi azaltiriz diye konusuyorlar.
    Cevapla
  • kmlgrbz 7 yıl önce Şikayet Et
    alsın Suriyeli yollayayım illaki vardr mesleği olan
    Cevapla
  • Tacettin 7 yıl önce Şikayet Et
    çalışacak genç nüfus olmayınca olacak budur. boşa mı diyor reis "üç" diye
    Cevapla
  • aga 7 yıl önce Şikayet Et
    inan mayin.orasi kuvveyt deil..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle