Rusya günlük petrol üretimini düşürdü

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, günlük petrol üretimini şubatta 117 bin varilden fazla düşürdüklerini belirtti.

Rusya günlük petrol üretimini düşürdü
Rusya günlük petrol üretimini düşürdü
GİRİŞ 27.02.2017 15:45 GÜNCELLEME 27.02.2017 15:45

Rusya'nın Soçi kentinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Novak, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ile varılan üretim kısıntısı anlaşmasına yüzde yüz katılım sağlandığında anlaşmanın etkili olabileceğini söyledi.

Söz konusu anlaşmaya taraf ülkelere üretim kısma sürecini hızlandırma çağrısı yapan Novak, "Rusya olarak petrol üretimimizi şubat ayı itibarıyla günlük 117 bin varilden fazla azalttık. Nisan ayına kadar günlük üretimimizi 300 bin varil seviyesine çekmiş olacağız." diye konuştu.

Novak, OPEC üye ülkeleri ve OPEC dışı ülkeler ele alındığında anlaşmanın uygulanma düzeyinin ortalama yüzde 86 olduğunu belirterek, "Herkesin sorumluluğunu yerine getireceğine inancımız tam." ifadesini kullandı.

Petrol piyasalarındaki arz-talep dengesinin sağlanamaması durumunda anlaşmanın süresinin uzatılabileceğini aktaran Novak, bu kararın petrol fiyatlarından bağımsız olarak piyasadaki arz-talep dengesine göre şekilleneceğine işaret etti.

OPEC ile varılan anlaşma sonrası günlük petrol üretimini 300 bin varil kısmayı taahhüt eden Rusya, ocakta günlük üretimini 120 bin varil azaltmıştı.

KAYNAK: AA