Bir aylık harcaması belli oldu!

Donald Trump ve ailesinin bir aylık tatil masrafları eski Başkan Barack Obama'nın bir yıllık harcamalarını geçti.

Bir aylık harcaması belli oldu!
Bir aylık harcaması belli oldu!
GİRİŞ 20.02.2017 15:37 GÜNCELLEME 20.02.2017 15:37
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Donald Trump’ın 20 Ocak’taki yemin töreninden bu yana Florida’daki Mar-a-Lago isimli malikanesine yaptığı üç ziyaret ve oğullarının iş seyahatlerinin Amerikan halkına toplam maliyeti 11.3 milyon doları buldu.

Resmi kayıtlara göre Obama sekiz yıllık görevi boyunca senelik ortalama 12.1 milyon dolar harcamıştı.

sözcü.com.tr'nin haberine göre ABD’de hükümetleri izlemekle yükümlü partiler üstü bir organizasyon olan Judicial Watch’ın başkanı Tom Fitton, Washington Post’a yaptığı açıklamada, “İşleri yürütmek için oldukça pahalı bir yol, Başkan’ın bunu anlaması gerekiyor. Başkan Trump’ı diğerlerinden ayıran şey, bir uçağı uçurmanın kaç paraya mâl olduğunu bilmesi. Güneye (Mar-a-Lago) gitmek bedava değil.”

Amerikan hazinesine 10 milyon dolarlık bir yük getiren seyahatlerde Trump için harcanan paranın büyük bir kısmını koruma masrafları oluşturuyor. Florida’daki Mar-a-Lago’nun kıyı şeridi boyunca denizde hazır bekleyen korumalar da bunun büyük bir parçası.

OĞULLARINI GİZLİ SERVİS KORUYOR

Gazetenin haberinde Trump’ın oğlu Eric Trump’ın Uruguay ziyareti sırasında kaldığı otelde gizli servis ajanları tarafından korunmasının da 88 bin 320 dolar tuttuğu belirtildi.

Yine aynı kayıtlara göre Başkan’ın iki oğlunun geçen haftalarda Trump ismini taşıyan otel açılışı için gittikleri Dubai’de de koruma masrafları için 16 bin dolar harcandı.

OBAMA’YI ELEŞTİRMİŞTİ, KENDİSİ ONU GEÇTİ

Trump’ın önceki yıllarda Obama’yı, halkın ödediği vergilerle yaptığı seyahatler nedeniyle eleştirdiği tweetleri ortaya çıktı.

2012’de attığı bir tweet’te Trump, “Başkan Barack Obama’nın tatilleri vergisini ödeyenlere milyon dolarlara mâl oluyor… İnanılmaz'” yazmıştı.

YORUMLAR 5
  • boşver 7 yıl önce Şikayet Et
    Haberi sözcü yapmışsa ben inanmam.Trupmpı sevmem ama Sözcünün kime hizmet ettiği belli.
    Cevapla
  • eyt magduru 7 yıl önce Şikayet Et
    bizdeki israfi da yazsinler yuzlerce isadami ili yapilan yurt disi gezileri hrpsi tiri viri
    Cevapla
  • ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    bu yutar tatilin otel parası olmadığı. Aslında tatili korumaların yaptığı anlaşılıyor. Kovun korumaları gitsin :)
    Cevapla
  • Vatansever 7 yıl önce Şikayet Et
    Biz daha ziyade telefon muhabbetini severiz.
    Cevapla
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    Ne pahallısı siz milletvekillerinin telefon faturasının ne kadar olduğundan haberiniz var mı biz de bir milletvekili aylık 1,7 milyon telefon faturası ödetiyor devlete çarp bunu 550 ile kaç lira ediyor ayrıca bunların yeme içme araba benzin eş dost gezme tozma danışman sekreter masraflarını hesapla yılda 550 vekil tahminen devlete 8-10 milyar $ a mal oluyordur bir de 50 ilave edilecek o da yılda 2 milyar$ dünyanın en zengin ülkesiyiz gariban ABD başkanları çatlasın
    Cevapla