Sıfırcı hocadan Putin'e güzel haber

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Rusya’nın “Ba1” olan kredi notunu teyit ederken, not görünümünü negatiften durağana revize etti.

Sıfırcı hocadan Putin'e güzel haber
Sıfırcı hocadan Putin'e güzel haber
GİRİŞ 19.02.2017 09:38 GÜNCELLEME 19.02.2017 09:38

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’sten yapılan açıklamada Rusya’nın “Ba1” seviyesindeki kredi notunun korunduğu, kredi notu görünümünün ise negatiften durağana çevirildiği kaydedildi.

Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamada, Rusya’nın “Ba1”  seviyesindeki kredi notunun korunduğu, kredi notu görünümünün ise negatiften  durağana çevirildiği kaydedildi.

Açıklamada not görünümünde revizyona gerekçe olarak, Rusya’nın orta  vadeli mali konsolidasyon stratejisinin hükümetin petrol ve doğalgaz gelirlerine  olan bağımlılığını azaltması ve tasarruf tamponlarının kademeli şekilde  yenilenmesi yönündeki beklenti gösterildi.

Rusya ekonomisinin iki yıllık resesyon sürecinden çıkarak toparlanma  yolunda ilerlediği, orta vadeli konsolidasyon stratejisinin Rusya’nın kredi  notuna ilişkin riskleri azalttığı kaydedildi.

Açıklamada Rusya’nın milli gelirine oranla bütçe açığının, 2017-2019  yıllarını kapsayan dönemde yılda yaklaşık yüzde 1 baz puan seviyesinde  azalmasının beklendiği, mali konsolidasyon hedeflerinin ise ulaşılabilir olduğu  belirtildi.

Açıklamada ayrıca; 2015 yılında yüzde 2,8, geçen sene ise 0,2  seviyesinde daralan Rus ekonomisinde ılımlı toparlanmanın beklendiği, potansiyel  ortalama büyümenin ise önümüzdeki yıllarda yaklaşık yüzde 1,5-2,0 aralığında  gerçekleşmesinin öngörüldüğü kaydedildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL