Yunanistan'ın 'jet' planı ülkeyi vurabilir

Uzmanlar, Yunanistan'ın toplam 10 milyar doları bulması beklenen hava kuvvetlerini yenileme planlarını ülkenin mali dengelerini sarsabilecek bir çaba olarak değerlendiriyor.

Yunanistan'ın 'jet' planı ülkeyi vurabilir
Yunanistan'ın 'jet' planı ülkeyi vurabilir
GİRİŞ 16.02.2017 11:29 GÜNCELLEME 16.02.2017 11:29
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos'un talimatıyla F-16 savaş uçaklarının ve S-300 hava savunma füze sistemlerinin bakımının yanı sıra yeni F-35 jetlerinin siparişini içeren plan, uzmanlar tarafından "skandal" ve "düşüncesiz" olarak nitelendiriliyor.

Savunma Bakanlığı kaynaklarına göre, eğer tüm plan faaliyete geçirilirse Yunan bütçesine toplam maliyet 10 milyar doları bulabilir. Kaynaklar, yalnızca F-16 jetlerinin bakımının 1,2 ile 1,7 milyar dolar arasında tutacağını ifade ediyor.

Yunanistan NATO'da ikinci

Yunanistan, NATO üyesi ülkeler arasında savunma harcamalarının GSYH'ye oranına göre 2016 yılında yüzde 2,38 ile ABD'den sonra ikinci sırada bulunuyor.

Yunanistan'ın yıllık savunma harcamaları yaklaşık 4,2 milyar avro düzeyinde.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 34
  • hyr 7 yıl önce Şikayet Et
    yunanistanı yenmek için savaşmaya gerekyok. kendi jetleri vuruyor zaten.
    Cevapla
  • dr ömer 7 yıl önce Şikayet Et
    Çok bilmişe... tabi tabi.. aynen dediğin gibi.. devlet maaşlarını bile veremiyor.. sabahlara kadar banka kuyruklarında beklediklerini gormedin heralde.. kendi ülkesini küçük gören zihniyet bizden başka yerde var mı acaba.. güzel ülkemi beğenmeyen gidip winston içen yunanistan da yaşasın
    Cevapla
  • erdal 7 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH vere 10 degil 50 milyarlik silah alirlar da batik ekonomileri iyice coker ekmege muhtac kalirlar ve savas kapiya dayandiginda o ucaklara benzin koyacak pilotlarina maas odeyecek para bulamazlar
    Cevapla
  • hacı 7 yıl önce Şikayet Et
    Geçecaan o ayakları para olmayan bir ülke harcama yapamaz.....
    Cevapla
  • Can 7 yıl önce Şikayet Et
    Canlarım ya! İsrail e yeniletin.zaten paranız Yok en iyi onlar yeniliyor.boyayıp geri gönderirler size.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle