Trump'ın suçlaması Avrupa'yı da karıştırdı

ECB Yönetim Kurulu'nun Alman ve Fransız üyeleri Trump'un ucuz euro suçlamasına tepki gösterdi

Trump'ın suçlaması Avrupa'yı da karıştırdı
Trump'ın suçlaması Avrupa'yı da karıştırdı
GİRİŞ 08.02.2017 11:53 GÜNCELLEME 08.02.2017 11:53
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz hafta ABD Başkanı Donald Trump'ın baş ticaret danışmanı Peter Navarro'nun Almanya'yı "fena halde düşük değerli bir euro" kullanarak ABD ve AB'deki partnerlerini "sömürdüğü" suçlamasının yankıları devam ediyor.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) yetkililerinden bu sabah üst üste açıklamalar geldi. ECB Yönetim Kurulu üyesi ve Bundesbank Başkanı Jens Weidmann, euro kurunun piyasa süreci tarafından belirlendiği ve ABD ile Avrupa para politikalarının da aralarında olduğu bir dizi faktörden etkilendiğini söyledi.

Weidmann, Navarro'nun euro kuru hakkındaki kararı Alman hükümetinin vermediğini gözden kaçırdığını belirterek, "Euro Bölgesi para politikası  Berlin'de değil, Bölge'nin genelinde fiyat istikrarını amaçlayan Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu tarafından belirleniyor" dedi.

ECB'nin bir diğer Yönetim Kurulu üyesi ve Fransa Merkez Bankası Başkanı François Villeroy de Galhau ise politika yapıcıların uluslararası hukuka ve saygı duymak zorunda olduklarını ve döviz kuru yorumlarından kaçınmaları gerektiğini bildirdi.

Villeroy, "Avrupa'yı eleştirmeden  önce, bilge biri her şeyden önce uluslararası kurallara saygı göstermeli" dedi.

Suçlamalara ilk yanıt Şansölye Merkel'den gelmiş, Merkel "Almanya her zaman ECB'nin bağımsız bir politikasının olmasını istemiştir. Almanya, Euro'nun değerini etkileyemez" demişti.

KAYNAK: BUSİNESS HT
YORUMLAR 1
  • Can 7 yıl önce Şikayet Et
    Almanya firansa Türkiye ile Hep önünü kesmek icin Algi oparasyonu yapiyo E simdi Karsinda Amerika Var Cok Güzel oldu Amerika ya cikisda görelim Almanya firansa
    Cevapla