Japonya'dan Trump'a bir yanıt daha!

Japonya Maliye Bakanı Taro Aso'dan ABD Başkanı Donald Trump'ın "Japonya Çin ile birlikte para piyasasıyla oynuyor' sözlerine yanıt geldi.

Japonya'dan Trump'a bir yanıt daha!
Japonya'dan Trump'a bir yanıt daha!
GİRİŞ 07.02.2017 12:01 GÜNCELLEME 07.02.2017 12:01

ABD Başkanı Donald Trump'ın Japonya için "Çin ile birlikte para piyasasıyla oynuyor ve biz de kukla gibi oturup seyrediyoruz demesi üzerine Japonya Maliye Bakanı Taro Aso'dan yanıt gecikmedi

Geçtiğimiz hafta ABD Başkanı Trump'ın Japonya'yı "Çin ile birlikte para piyasasıyla oynayan ve ABD'nin kukla gibi oturup bunu seyrettiği" bir diğer ülke olarak göstermesine bir yanıt daha geldi.

Japonya Maliye Bakanı Taro Aso, rekabetçi devülasyona karşı G7 ve G20'de yapılan anlaşmalara bağlı olduklarını tekrar vurguladı.

Diğer taraftan Aso, önceki üç açıklamaya paralel şekilde enflasyon hedefine ulaşmak için para politikasını, kur hedefi belirlemeden kullanmaya devam edeceklerini de söyledi.

Aso, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada Başbakan Abe ve ABD Başkanı Trmup arasında, her iki tanafından yararına olacak, ikili ekonomik ilişkileri iyileştirecek yapıcı bir dialog gerçekleşmesini umduklarını da ifade etti.

G20 ekonomileri arasında rekabet amacıyla kur oranlarının hedef alınmamasına dair anlaşma, Trump açıklamalarının getirdiği kur savaşı riski suçlamalara maruz ülke yetkililerinin hızlı reaksiyon vermesine neden oluyor.

KAYNAK: BLOOMBERG HT