Deutsche Bank CEO'su özür diledi

Deutsche Bank CEO'su Cryan, geçmişte yaşanan sorunların ve hukuki süreçlerin bankaya itibar ve güven açısından da pahalıya mal olduğunu belirterek özür diledi.

Deutsche Bank CEO'su özür diledi
Deutsche Bank CEO'su özür diledi
GİRİŞ 02.02.2017 16:40 GÜNCELLEME 02.02.2017 16:40

Deutsche Bank Üst Yöneticisi (CEO) John Cryan, geçmişte yaşanan sorunların ve hukuki süreçlerin bankaya yalnızca maddi olarak değil itibar ve güven açısından da pahalıya mal olduğunu belirterek, "Deutsche Bank Yönetim Kurulu adına, olanlardan dolayı derin üzüntü duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. İçtenlikle özür dileriz." dedi.

Cryan, bankanın 2016 yılına ilişin mali toplantısında yaptığı konuşmada, 2016 yılında yoğun baskı içinde oldukları zamanlar geçirdiklerini ve bunun özellikle ABD Adalet Bakanlığı’nın anlaşma için 14 milyar dolarlık talebinin kamuoyunda duyulduğu sonbaharda hissedildiğini söyledi.

'Almanya'da 181 şube daha kapatacağız'

Avrupa'daki özel ve ticari bankacılık operasyonlarını yeniden yapılandırma konusunda iyi ilerleme kaydettiklerini vurgulayan Cryan, şunları söyledi:

"Yoğun hazırlıkları takiben, Almanya'da bazı şubeleri birleştirdik ve 2017'de 181 şube daha kapatacağız. Ancak diğer yandan müşterilerin akşamları ve hafta sonları kullanabilecekleri sekiz yeni Danışma Merkezi’nden ilkini açtık. Dijital kanallarımız aracılığıyla genişletilmiş ve geliştirilmiş bir danışmanlık hizmeti de sunuyoruz. Bunun bir parçası olarak, on dakika içinde çevrimiçi ortamda bir hesap açmak artık mümkün."

KAYNAK: AA