İskandinav Hava Yolları bölge dışına taşınıyor

İskandinav Hava Yolları (SAS), İskandinavya dışında iki merkez kurmayı planlıyor.

İskandinav Hava Yolları bölge dışına taşınıyor
İskandinav Hava Yolları bölge dışına taşınıyor
GİRİŞ 02.02.2017 12:55 GÜNCELLEME 02.02.2017 12:55

İskandinav Hava Yolları, yayımladığı basın bildirisiyle, İrlanda'da kurmayı planladığı alt şirket üzerinden, İspanya ve İngiltere'de açmayı hedeflediği yeni merkezlerini yönetmeye hazırlanıyor.

Yeni stratejisinin İskandinavya'daki ve bölgeye uçakla seyahat yapan müşterilere odaklanmak olduğunu belirten SAS, Avrupa'da hava yolu taşımacılığının yoğun şekilde fiyat baskısı altında bulunduğunu, aynı zamanda gezi amaçlı seyahatlere talebin arttığını bildirdi.

SAS, gezi seyahatleri pazarında aktif rol almak, şirketin uzun vadede rekabet gücünü koruyabilmek, sektörde yeni kurulan ve ucuza bilet satan havayolu şirketleriyle arasındaki maliyet farkını düşürebilmek amacıyla böyle bir karar aldığını kaydetti.

Ülke basınında, İspanya'daki merkezin Malaga'da olabileceği haberleri yer aldı.

Karar tepki çekti

Açıklamanın kabin memurlarıyla toplu sözleşme görüşmelerinin başladığı güne denk gelmesi, SAS ile pazarlık yürüten Kabin Görevlileri Birliğinin (CAU) tepkisini çekti.

Şirketin kararı "işçilik masraflarını düşürmeye yönelik bir hamle" olarak yorumlanırken, CAU toplu sözleşme görüşmelerinin hayal kırıklığıyla başladığını bildirdi.

CAU'dan yapılan açıklamada, SAS'ın, kararla İskandinavya'daki sendikal yükümlülüklerinden kaçmaya çalıştığı öne sürüldü. Açıklamada, çoğunluk hissesi İskandinav devletlerinde olan SAS'ın böyle bir manevra yapmasının anlamsız göründüğü belirtildi.

SAS pilotları da kararı eleştirdi.

KAYNAK: AA