İngiltere: Geçişler birkaç ayda çözülemeyecek

İngiltere Maliye Bakanı Hammond, AB'den çıkış sürecine ilişkin "Gümrük ve geçişler gibi konular birkaç ayda çözülemeyecek.'' dedi.

İngiltere: Geçişler birkaç ayda çözülemeyecek
İngiltere: Geçişler birkaç ayda çözülemeyecek
GİRİŞ 20.01.2017 16:57 GÜNCELLEME 20.01.2017 16:57

İngiltere Maliye Bakanı Philip Hammond, İsviçre’nin Davos kasabasında düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu’nda (WEF) konuştu.

Hammond, İngiltere’nin birlikten çıkış için öngörülen 2 yıllık süre içerisinde serbest ticaret anlaşmasına ilaveten göçmenlik düzenlemeleri ve geçiş anlaşmalarını görüşeceğini söyledi.

Hammond, AB’den çıkış sürecini resmen başlatan 50. maddenin yürürlüğe konulmasının ardından 2 yıllık süre içerisinde, Mart 2019'da genel bir anlaşmaya varılmasının hedeflendiğini bildirdi.

Birlikten çıkış sürecine ilişkin geçiş anlaşmalarının son derece önemli olduğunu vurgulayan Hammond, şunları kaydetti:

"Gümrük ve geçişler gibi konular birkaç ayda çözülemeyecek. Birçok geçiş görüşmesi olacak. Bu görüşmeler yıllarca sürecek. Eğer bir şekilde Avrupa piyasalarına erişiminizin kesilmesi gibi bir yıkımla karşılaşırsak kendimizi yeniden keşfetmemiz gerekecek. Farklı bir model bularak hayatımızı kazanmaya devam edeceğiz ve dünyadaki rekabet gücümüzü koruyacağız. Çok net bir mesaj vermek istiyorum; kendimizi daha önce yeniden keşfettik. Eğer zorunda kalırsak bunu yeniden yaparız."

KAYNAK: AA