Trump'tan Alman otomobil devlerine rest!

Donald Trump, BMW ve Volkswagen'i sert bir şekilde eleştirince, hisselerde yüzde 2 düşüş yaşandı

Trump'tan Alman otomobil devlerine rest!
Trump'tan Alman otomobil devlerine rest!
GİRİŞ 16.01.2017 17:24 GÜNCELLEME 16.01.2017 17:24
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

ABD'de başkanlığa seçilen Donald Trump, Alman otomobil üretici şirketleri ABD  pazarına gönderdikleri otomobillere yüzde 35 gümrük vergisi  uygulamakla tehdit ederken, bu plan hem Berlin'in tepkisine hem  de üretici firmaların hisselerinde düşüşe neden oldu.

Almanya'nın Bild gazetesinde bugün yayınlanan bir röportajda, Trump Alman otomobil üreticileri BMW , Daimler ve Volkswagen'in ABD topraklarında daha çok araç üretememelerini eleştirdi. Trump, Almancaya çevrilen açıklamalarında, "Eğer dünyanın başka yerlerinde otomobil üretmek istiyorsanız o zaman size bol şans diliyorum. ABD için de otomobil üretebilirsiniz, fakat ABD'ye gelen her araç için yüzde 35 vergi ödeyeceksiniz" dedi.

Trump, "BMW'ye Meksika'da bir fabrika üretebileceklerini ve ürettikleri bu otomobilleri ABD'ye yüzde 35 vergi olmadan satabileceklerini düşünüyorlarsa bunu unutabileceklerini söylerim" dedi.

BMW hisseleri TSİ 1455'te yüzde 2.2 değer kaybederken, Volkswagen ve Daimler hisseleri de aynı saatlerde en az yüzde 2 aşağıda seyretti. Her üç Alman otomobil üreticisi de Meksika'da büyük yatırımlar gerçekleştirirken, aynı zamanda ABD'de de imalar gerçekleştirdiklerine dikkatleri çektiler.

YORUMLAR 5
  • Millet 7 yıl önce Şikayet Et
    Bizde ithal otoya %35 ek vergi koyalım
    Cevapla
  • lazo 7 yıl önce Şikayet Et
    nerde o günler
    Cevapla
  • Can 7 yıl önce Şikayet Et
    Almanya Recep Tayip Erdoganla Güzelim Türkiyemize Hep Kötülüyo Kücük Görüyo ve Sakla zamani Gelir Zamani Amerika Almanya icin 10 Gömlek Büyük Sikiysa Amerikayada Nefret kussun Almanya
    Cevapla
  • Sevgi 7 yıl önce Şikayet Et
    Etme bulma dünyası almanya Türkiyeye çok Takıyor şimdide amerika onlara taksında göreyim iyi oluyor
    Cevapla
  • bekir 7 yıl önce Şikayet Et
    Trump la yola devam süpersin ya!
    Cevapla