Saatler kaldı! Dünya bankasından kritik rapor

Dünya Bankası, 'Küresel Ekonomik Beklentiler Raporu'nun (GEP) Ocak 2017 sayısını açıklamasına saatler kaldı. Yeni raporda revizyon bekleniyor.

Saatler kaldı! Dünya bankasından kritik rapor
Saatler kaldı! Dünya bankasından kritik rapor
GİRİŞ 10.01.2017 16:11 GÜNCELLEME 10.01.2017 16:11

Dünya Bankası'nın resmi sitesinde Grup Başkanı Kim'in de görüşlerine yer verilen bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamaya göre; küresel ihracatın zayıflığı, azalan sermaye kaynakları ve petrol gibi değerli ticaret ürünlerindeki dalgalanmalar gelişmeyi aşağı çekecek. 
 
Açıklamada jeopolitik belirsizliklerin, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin büyüme beklentilerinde hayal kırıklığına neden olduğuna dikkat çekildi. Dünyadaki çeşitli olumsuzukların emtia (ham madde veya ara madde) fiyatlarına etkisinin, büyümeyi yavaşlattığına da değinildi.
 
Dünya Bankası Grubu Başkanı Jim Yong Kim, ekonomik büyüme için en önemli itici gücün yoksulluğun azaltılması olduğunu ifade etti. Kim, emtia ticaretindeki zayıflamanın yoksulluk oranının artması, dolayısıyla küresel büyümenin beklentilerin altına düşmesine neden olduğunu belirtti.
 
Büyümenin önündeki engellere dikkat çekilen açıklamada, acil önlem planlarının devreye sokulması ve refahı artırmak için gerekli reformların bir an önce faaliyete geçirilmesi gerektiği vurgulandı.

Star