İkinci gözden geçirmeyi Şubat'ta tamamlayacak

Yunan hükümeti ikinci gözden geçirmeyi Şubat'ta tamamlamayı hedefliyor

İkinci gözden geçirmeyi Şubat'ta tamamlayacak
İkinci gözden geçirmeyi Şubat'ta tamamlayacak
GİRİŞ 03.01.2017 11:40 GÜNCELLEME 03.01.2017 11:40

Hükümet, Mart ayında parasal genişlemeye katılabilmek için kurtarma programı ikinci gözden geçirmesinin en geç Şubat sonunda tamamlanmasını amaçlayacak.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ve danışmanları 12 Ocak'ta yapılacak Eurogroup toplantısına yönelik taktikleri belirlemek için dün bir araya geldiler.

Hükümet kaynaklarının Kathimerini gazetesine verdikleri bilgiye göre Çipras hükümeti, 12 Ocak'ta yapılacak toplantıda öncelikle tatiller nedeniyle ara verilen kurtarma programı gözden geçirmelerini yeniden rayına sokmayı hedefleyecek. Kaynaklar ayrıca, Yunan yetkililerin gelecek hafta yapılacak Euro Çalışma Grubu toplantısında IMF'in Yunanistan'ın kurtarma programındaki rolü konusundaki belirsizliği de gündeme getirmeyi planladıklarını ifade ettiler. 

Çipras hükümetinin Eurogroup toplantısında bir diğer hedefi ise yaz aylarında uluslararası tahvil piyasalarına geri dönme amacı çerçevesinde Yunanistan tahvillerinin Mart ayında ECB'nin parasal genişleme programına dahil edilmesi olacak. Hükümet, Mart ayında parasal genişlemeye katılabilmek için kurtarma programı ikinci gözden geçirmesinin en geç Şubat sonunda tamamlanmasını amaçlayacak.