Hindistan'dan devrim gibi karar!

Hindistan online ödemelerde indirim yapan ilk ülke oldu.

Hindistan'dan devrim gibi karar!
Hindistan'dan devrim gibi karar!
GİRİŞ 14.12.2016 17:37 GÜNCELLEME 14.12.2016 17:38
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Hindistan merkezli fon şirketi Prime Venture Partners’ın yönetici ortağı Swamy, konuyla ilgili olarak "Hindistan nakit parayı kraliçe, dijital parayı ise kral ilan etti” dedi.

Hindistan, dünyada dijital para kullanımını sübvanse eden ilk ülke oldu. Hindistan hükümeti, döviz azlığı nedeniyle nakit paraya olan bağımlılığı azaltmak için sigorta poliçeleri, demiryolu biletleri ve otoyol gişe ücretleri için yapılan online ödemelere indirim getirilmesi gibi bir dizi düzenlemeyi hayata geçirdi. Bloomberg'de yer alan habere göre söz konusu düzenlemeler, 2.000 rupinin (29,6 dolar) altındaki online işlemlere hizmet vergisi muafiyetinin yanı sıra benzin istasyonlarında yüzde 0,75 indirim avantajını da kapsıyor.

'DİJİTAL PARAYI KRAL İLAN ETTİ'

Yalnızca benzin istasyonlarında online ödeme yoluyla yapılacak indirim hamlesinin, ülkenin yıllık 2 trilyon rupilik nakit gereksinimini azaltacağı öngörülüyor. Hindistan merkezli fon şirketi Prime Venture Partners’ın yönetici ortağı Sanjay Swamy, konuyla ilgili olarak “Dijital paranın fiziksel paradan ucuz hale gelmesiyle, Hindistan nakit parayı kraliçe, dijital parayı ise kral ilan etti” dedi.

KAYNAK: UZMANPARA
YORUMLAR 2
  • Yasir 7 yıl önce Şikayet Et
    Neden para cevirimini dolardan yapiyorsunuz??? Magdem herkes elini taşin altina koyacak ozaman lütfen sayin yazarlar sizde yabanci para birimlerini TL olarak cevirin ve yazin
    Cevapla
  • çok güzel haber 7 yıl önce Şikayet Et
    ben begendim , vergi kaçırmayı engellemeyi hedefliyor olmalılar
    Cevapla