Ezilenlerin tepkisi 'Lordlar Kamarası'na dönüşüyor

Donald Trump'ın başkanlık görevi için kabinesini kendi gibi zenginlerden seçmesi dikkat çekiyor.

Ezilenlerin tepkisi 'Lordlar Kamarası'na dönüşüyor
Ezilenlerin tepkisi 'Lordlar Kamarası'na dönüşüyor
GİRİŞ 10.12.2016 11:10 GÜNCELLEME 10.12.2016 11:11
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Donald Trump'ın ABD'nin 45. başkanı olarak seçilmesi sürpriz olarak karşılanmıştı. Ancak bu sonuç, daha sonra, sürprizden ziyade 'ezilenlerin tepkisi' olarak yorumlandı. Milyarder iş adamı Donald Trump ise, çevresine de kendi gibi insanları toplayacağa benziyor. 

Sabah'tan Barış Ergin'in haberine göre, Trump'ın seçeceği isimler arasında milyarder işadamlarından profesyonel yöneticilere kadar geniş bir yelpazede isimler var. Birçoğu Trump'ın eski dostlarından.

İŞTE ÖZGEÇMİŞLERİ

En zengini şimdilik Ticaret Bakanı Wilbur Ross. Forbes'a göre net serveti 2.9 milyar dolar. Başarısız işletmelerden kâr elde etme becerisi nedeniyle 'iflas kralı' olarak adlandırılan Ross, Trump'ın Tac Mahal kumarhanesini, 1990'lı yıllarda onu dışarıda bırakmadan kurtardı. Şirketinin satın aldığı West Virginia'daki bir madende 2002'de bir patlama oldu ve 12 madenci öldü.

Ticaretten Sorumlu Bakan Yardımcısı Todd Ricketts, Forbes'a göre, günde 400 bin aracılık işlemi yapan bir ailenin üyesi. Ailenin tahmini serveti 5.3 milyar dolar. Chicago Cubs beyzbol takımının da sahiplerinden biri.

Betsy DeVos, eğitim bakanlığı görevinde. Amway'ın kurucularından biri olan Richard DeVos'un gelini olan Betsy DeVos'un serveti 5.1 milyar dolar. DeVos'un kardeşi olan Erik Prince ise Irak savaşında adından sıkça bahsedilen ve ölümcül görevler alan özel bir güvenlik şirketi Blackwater'ın kurucusu.

Başkanın ulaştırma sekreteri olan Elaine Chao, ise bir denizcilik devinin kızı. News Corp, Wells Fargo, Ingersoll Rand ve Vulcan Materials gibi firmaların yönetim kurullarında da görev alan ve 1 milyon dolardan fazla kazancı olan Chao, Bush'un kabinesindeydi. OpenSecrets.org'a göre serveti 22 milyon dolar olan Senatör Mitch McConnell ile evli.

Birleşmiş Milletler Büyükelçisi için düşünülen Nikki Haley ise 2012'de bir biyografisinden yarım milyon dolar kazanmış bir isim. Kendisi ve kocası Michael, Güney Carolina ulusal muhafız üyesi.

Hazine Bakanı Steven Mnuchin, Yale mezunu ve babasının izinden ayrılmayarak Goldman Sachs'da çalıştı. 2002'de ayrıldı ve elindeki hisselerin şu anki değeri 46 milyon dolar. Kendi hedge fonunu kuran ve Hollywood filmlerini finanse eden Mnuchin'in, IndyMac isimli bankası mortgage krizinde zarar gördü ve ABD yönetimi tarafından kurtarıldı. Ayrıca, Trump'ın kampanyasının finansmanının başındaki isim olarak görev yaptı.

Sağlık Bakanı Tom Price, Obamacare'e şiddetle karşı çıkan bir ortopedi cerrahı. Altı dönem Cumhuriyetçi kongre üyesi olan Price'ın tahmini serveti 13.6 milyon dolar. Damadı ve emlak zengini Jared Kushner, Baş stratejisti Steve Bannon ise kabine adayları arasında.

Potansiyel Dışişleri Bakanı adayları ise iş dünyasının tanıdık isimleri Mitt Romney ve Rudy Giuliani.

YORUMLAR 2
  • 1903 7 yıl önce Şikayet Et
    ben dedim bu işin ardında germen pagan örgütlenmesi var diye hitlerden dilleri yandı onu dışa borçlandırdılar adamda savaşı kaybetti şimdi cebi dolu para babalarıyla deneyecekler şanslarını neojeanlarla :) yesinler birbirlerini
    Cevapla
  • TR2023 7 yıl önce Şikayet Et
    bunlar nasil zengin oldular ?? tabiiki evanjelist-sionist gücler sayesinde.. hic kimse trumpin iyi oldugunu söylemesin ve ilerde rezil olmasin.. zira trump aipac in önünde yaptigi konusma gösteriyor onun kimlerin adami oldugu.. abd de bu söylem vardir.. bu kürsel gücler sag elinde cumhuriyetcileri oynatir.. sol eliylede demokratlari oynatir.. velhasil hepsi ayni kukla..
    Cevapla