İslami finansta 'altın' dönem!

İslami finansta ilk kez altının yatırım aracı olarak altın kullanılmasına karar verildi

İslami finansta 'altın' dönem!
İslami finansta 'altın' dönem!
GİRİŞ 07.12.2016 10:42 GÜNCELLEME 07.12.2016 10:42

İslami finansta ilk kez altının yatırım aracı olarak altın kullanılmasına karar verildi; faizi yasaklayan İslami inanışa göre düzenlenen finans endüstrisi altınla nasıl işlem yapılacağına dair Şeriat’a uygun kuralları belirledikten sonra altına yeşil ışık yaktı.

Bloomberg’te yer alan habere göre, 19 Kasım itibariyle altın 1,88 trilyon dolarlık İslami finans sektöründe işlemlerde kullanılmaya başlandı. İslami Finans Kuruluşları Muhasebe ve Denetleme Organizasyonu’nun Dünya Altın Konseyi’yle işbirliğiyle ortaya koyduğu yeni kurallar “yüzlerce ton” altına olan talebi körükleyebilir.

Konuyla ilgili olarak ortak bir basın açıklaması yapan Dünya Altın Konseyi CEO’su Aram Şişmanyan, bu yeni girişiminin hem İslam yatırımcılar hem de altın endüstrisi için bir dönüm noktası olduğunu belirtti.

Bu kararın ardından altın da menkul kıymetler, emlak, İslami tahvil sukuk ve İslami sigorta takaful’la beraber İslami finansta onaylanmış enstrümanlara dahil oldu.

Templeton Gelişmekte Olan Pazarlar Grubu CEO’su Mark Mobius da, İslami finansta altının kullanılmasının zamanının geldiğini belirtti.