Suudi Arabistan'dan şoke eden karar!

Son 3 yılda ikinci kez umre yapmak isteyenler 540 dolarlık bir harç ödeyecek

Suudi Arabistan'dan şoke eden karar!
Suudi Arabistan'dan şoke eden karar!
GİRİŞ 16.11.2016 14:11 GÜNCELLEME 16.11.2016 15:56
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Suudi Arabistan Hükümeti'nin son 3 yılda ikinci kez umre ziyareti yapmak isteyenlere 540 dolarlık bir harç koyması üzerine umre turizminin olumsuz etkilendiği Fas, Tunus, Cezayir ve Mısır'ın kararı boykot ettiği bildirildi. Umreye ilk kez gideceklerle ile 3 yıldan önce gidenler harç ödemiyor.

Umre turizmi yapan Türk şirketlerinden Amade Turizm'in sahibi Turgut Şimşek 540 dolarlık bu yılın Ekim ayında konulan harç bedeli nedeniyle turlarda yüzde 50- 60 arasında azalma meydana geldiğini belirterek, “Bir anda ortaya çıkan bu harç nedeniyle umre turizmi çok etkilendi. Şimdi insanlar kutsal mekanların olduğu Kudüs'e gitmek istiyor. Kudüs turları da yüzde 30 oranında arttı" dedi.

Şimşek, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği rakamlarına göre geçtiğimiz yıllarda sezon sonu ortalama 60 bin Suudi Arabistan vizesi girişi yapılırken, bu rakamın Ekim ayı itibariyle 6 bine kadar düştüğünü söyledi.

FAS, TUNUS, CEZAYİR VE MISIR BOYKOTTA

Turgut Şimşek, Suudi Arabistan hükümetinin koyduğu 540 dolarlık harç nedeniyle Fas, Tunus, Cezayir ve Mısır'ın boykot yaptığını belirterek, şöyle konuştu:

"Ekim ayında başlayan harç bedeli umre turizmini çok olumsuz etkiledi. Bu sezon başlayan 540 dolar istenmesi yüzde 50 ile 60'lara varan bir daralmaya yol açtı. Karı koca gidenler bin 80 dolar vermek zorunda. Bu da umre turizmini çok olumsuz etkiliyor. Bağlı bulunduğumuz TÜRSAB kanalıyla gerekli mercilerle görüşmeler sağlandı. Şu ana kadar karar değişmedi. Mısır, Fas, Tunus ve Cezayir kararı boykot ediyor. Dünya genelinde de yüzde 50'ye yakın bir daralma söz konusu. 540 dolara insanlar Kudüs'te 3 gece 4 günlük bir tur yapabiliyor."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 23
  • Firsat 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu durumu firsata cevirelim. Talep azaldiysa umre firmalari fiyati dusursun. Onceden gucu yetmeyen simdi gitsin. Digrrleri de uc yil beklesin.
    Cevapla
  • usta 7 yıl önce Şikayet Et
    Benim müslüman kardeşim böyle bir karar almışsa banada desteklemek ister zaten umre farz değil
    Cevapla
  • ftg 7 yıl önce Şikayet Et
    Yuh
    Cevapla
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    ABD ye 1,5 trilyon$ daha yatırmak istemiş olabilirler kanki lerine yardım için yapmış olma ihtimali yüksek
    Cevapla
  • fatih 7 yıl önce Şikayet Et
    olmadı bu şimdi daha ucuzlatmaları gerekirdi. zaten zenginler. reis bi görüşsün prensle.. hatta 3 sene icinde bir daha gidene yarı yarıya fiyatlar düşmeli
    Cevapla
  • Hacı 7 yıl önce Şikayet Et
    Obama gitti artık Araplar yalnız kaldı. Amerika'da biriktirdikleri 900 milyar dolarının geleceği belli değil. Şimdiden kendi kardeşlerini kullanıyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle