Trump’ın ekibinde dikkat çeken ayrıntı!

Donald Trump’ın ekonomi ekibinde yar alan Wall Street’in para avcısı milyarderlerinden Steven Mnuchin’in hazine, Wilbur Ross’un ise ticaret bakanlığına kesin gözüyle bakılıyor

Trump’ın ekibinde dikkat çeken ayrıntı!
Trump’ın ekibinde dikkat çeken ayrıntı!
GİRİŞ 11.11.2016 14:08 GÜNCELLEME 11.11.2016 14:08

Kampanyasında sık sık Wall Street'i eleştiren ABD'nin 45'inci başkanı Donald Trump'ın özellikle ekonomi politikalarında etkili olması beklenen kadronun Wall Street kariyerli olması dikkat çekiyor.

Siyasi geçmişi olmayan ve işadamı kimliğiyle bilinen Trump'ın ABD'nin büyüyememe sorunundan FED'in izleyeceği para politikalarına ve küresel ticarete kadar atacağı adımlar, dünyanın diğer gelişmiş ve gelişmekte olan ekonomilerini de yakından ilgilendiriyor. Haliyle Donald Trump'ın ekonomi kurmaylarının atacağı adımlar da bütün dünya tarafından mercek altına alınacak. Peki Trump ekonomi yönetimini kimlere emanet edecek? Donald Trump her ne kadar özellikle kampanya döneminde büyük şirketler ve Wall Street'i hedef alsa da açıkladığı ekonomi ekibinde Wall Street kariyerli önemli isimler bulunuyor.

TRUMP'IN EKONOMİ EKİBİ KİMLER OLACAK?

STEVEN MNUCHIN

Hazine bakanı olması bekleniyor. Eski bir Goldman Sachs yöneticisi olan Mnuchin'in, hazine bakanı olması bekleniyor. Trump'ın kampanyasının finans başkanı olan Mnuchin için, Trump, "Ekonomide en üstte rol alacak" demişti. Mnuchin, geçmişte George Soros'un fon yönetimi ekibindeydi.

THOMAS BARRACK

Aykırı yatırımlarıyla tanınıyor.Emlak yatırım şirketi Colony Capital'in başında olan Barrack'ı Forbes Dergisi "aykırı" olarak tanımlıyor. Bunun nedeni ise şirketinin yaptığı ilginç yatırımlar. Michael Jackson'ın Neverland çiftliği alışılmışın dışında sahip olduğu varlıklardan sadece biri.

WILBUR ROSS

Ticaret bakanlığı kesin gibi. Wilbur Ross, Trump'ın bakanlık için işaret ettiği bir diğer milyarder. Ross'u, Forbes "sorunlu varlıklara yatırım yapan yatırımcı" diye tanımlıyor. Aynı zamanda iyi bir güzel sanatlar koleksiyoneri. Bazıları onu ticaret bakanlığı için tek isim olarak görüyor.

DANIEL DIMICCO

ABD'nin en büyük metalcisi. Eski patron, şimdi ise Nucor Corporation başkanı, Amerika'nın en büyük metal üreticisi, Dan DiMicco, Trump'ın danışmanları arasındaki birkaç sanayiciden biri. Trump'ı kişisel olarak tanımıyor ama kampanyanın kıdemli ticari danışmanlığına atandı.

Hedge Fon Milyarderi, JOHN A. PAULSON: 2008 krizinde 4 milyar $ kazandı

John A. Paulson, Trump'ın resmi ekonomi danışma kurulunda en iyi bilinen isimlerden. Wall Street'in öne çıkan bir ismi. Hedge fon yöneticisi olan Paulson, ABD konut pazarının 2008 finansal krizinden önce çökeceğini öngörerek bu öngörü sayesinde milyar dolarlar kazanan bir isim. O dönemde bütün dünya yıkılırken, Paulson'un fonu 4 milyar dolar kazanmıştı. Eylül ayında, Trump ile katıldığı bir televizyon programında başkan adayının geleceğin yönetim kadrosunda olması gereken özellikleri listelediğinde "geçmiş performans, yeterlilik ve yaptığı işi sevme" demişti..