Avrupa yeni bir krizle karşı karşıya mı?

Avrupa Merkez Bankası üyesi ve Avusturya Merkez Bankası Başkanı Ewald Nowotny, "Avrupa yeni bir bankacılık kriziyle karşı karşıya değil" dedi.

Avrupa yeni bir krizle karşı karşıya mı?
Avrupa yeni bir krizle karşı karşıya mı?
GİRİŞ 30.09.2016 11:39 GÜNCELLEME 30.09.2016 11:39

Avrupa Merkez Bankası üyesi ve Avusturya Merkez Bankası Başkanı Ewald Nowotny, Avrupa'nın 2007 ve 2008'de yaşanana benzer yeni bir bankacılık kriziyle karşı karşıya olduğuna inanmadığını ancak finans sektörünün net bir şekilde bir dönüşüm aşamasında olduğunu söyledi.

Friedrich Ebert Stiftung Vakfı tarafından düzenlenen bir toplantıda konuşan Nowotny, "Durumu aşırı dramatize etmeyeceğim. Bir dönüşüm ve öğrenme aşamasındayız" dedi.

Nowotny, finansal kurukların yeni zorunluluklar ile başa çıkmayı öğrenmeledri gerektiğini belirtirken, zorunluluklarda yapılan değişikliklerle sistemin doğru yönde ilerlemekte olduğunu savundu.

Deutsche Bank'ın içinde bulunduğu durum konusunda doğrudan bir yorum yapmayan Nowotny, her hangi bir finansal kurumun iflasa gitmesine izin vermeden önce tüm sonuçlarının düşünülmesinin önemli olduğunu, bu tür bir karanın her zaman diğer kurumlara ilişkin endişeleri tetiklediğini de vurguladı.