Marmaris`te 32 milyar dolarlık imza!

Japonya merkezli Softbank, İngiltere`nin önemli teknoloji şirketlerinden olan ARM’yi 32 milyar dolara satın aldı.

GİRİŞ 20.09.2016 17:12 GÜNCELLEME 21.09.2016 09:28
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

İngiliz teknoloji devi ARM şirketi CFO’su Alok Sama ve Japon şirket Softbank’ın patronu Masayoshi Son, Marmaris Netsel Marina’daki ünlü bir restoranda teknoloji dünyasının en büyük satışlarından birisine imza attı. Akıllı telefon ve giyilebilir cihazlar sektörünün önemli firmalarından olan ARM'nin Japon firması SoftBank'a satılmasıyla ilgili olarak Marmaris'te gerçekleşen satışın detayları da belli oldu.

17 milyar dolarlık kişisel servetiyle Japonya’nın en zengin ikinci iş adamı olan Masayoshi Son, tatilini geçirmek için Temmuz ayında Marmaris’e geldi. Marmaris’te fazla lüks olmayan bir otelde konaklayan Japon işadamı, İngiliz teknoloji firması ARM’yi almak için görüşmelere başladı. Görüşmelerin ardından ARM’nin sahibi Alok Sama, uçakla Dalaman’a inip oradan da Marmaris’e geçti. İkili Netsel Marina’da bulunan Pineapple restoranda bir araya gelerek satış konusunda anlaştı. Japon şirketin CEO’su Masayoshi Son, 32 milyar dolarlık dev satışın ardından ilk kez bir restoranda anlaşma imzaladığını açıkladı.

32 milyar dolarlık teknoloji satışına ev sahipliği yapan restoran işletmecisi Selin Oral, tarihi anlaşmaya ev sahipliği yapmanın gurur verici olduğunu söyleyerek ,”Marmaris her şeyi ile bir dünya markası . Ancak yeterli tanıtım yapılamıyor. Bu gibi büyük organizasyonların bölgenin tanıtımına çok büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum” dedi.

İngiltere'nin önemli firmalarından olan ARM, telefonlardan tost makinelerine kadar geniş bir yelpaze için ürün tedarik ediyor. Şirket iPhone'lar için Apple'a da ürün sağlıyor.

Japon telekom devi Softbank ise son yıllarda yaptığı satın almalarla medya geniş yer bulmuştu.Şirket geçtiğimiz dönemde ABD merkezli GSM operatörlerinden Sprint'i bünyesine katarak gündeme gelmişti.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 11
  • esas 7 yıl önce Şikayet Et
    Teknoloji ülkeleri gelişiminde çekirdek askerin silah üretim talebidir.Halkına düşmanlık yapan bir ülke bunu yapamazdı. İç piyonlar şimdi engellemek için kıvranıyor.
    Cevapla
  • Cafer 7 yıl önce Şikayet Et
    Turkiyeyi Japonlastirsak olmazmi?Muslumanlarin geri kalmalari hep bilim ilim eksikligidir.
    Cevapla
  • Muaz 7 yıl önce Şikayet Et
    50.OOO ABD askerinin olduğu Japonya'yı Türkiye'ye örnek göstermek ancak vatan hainlerinin işidir.Müslümanlar, tarihlerinin hiçbir döneminde geri kalmadı.İlericilik-gericilik gibi kavramlarla ülkemizi soktuğunuz yarış ortamının İslam ile bi alakası yok.Müslümanlar ancak iyilikte birbiriyle yarışır. Önce bu ahlaksız yarış anlayışını reddetmeyi öğren.Daha içinde bulunduğun pisliğin farkında değilsin,millete akıl veriyorsun.
    Cevapla
  • ismail 7 yıl önce Şikayet Et
    satan ingiliz alan japon biz emlakçı
    Cevapla
  • Faruk Tok 7 yıl önce Şikayet Et
    Darısı başımıza nediyelim hayırlı olsun
    Cevapla
  • xxx 7 yıl önce Şikayet Et
    ulan biri japonyanın diğeri ingilterenin en büyüğü. 32 milyar dolar diyorlar, bizim şirketlerin topunu satsan o kadar etmiyor. işe bak ya, BEYLER DOMATESE DEVAM, HAMALLIĞA DEVAM.
    Cevapla
  • Yunus Emre 7 yıl önce Şikayet Et
    Siz uzayda yasiyorsunuz galiba
    Cevapla
  • Erkan 7 yıl önce Şikayet Et
    Haydi sen yap
    Cevapla
  • ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    aynen.gelecek teknolojide.özellikle de yazılım sektöründe.biz maalesef kuru incir,kayısı,üzümden öte gidemiyoruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle