Petrolde tüm zamanların rekoru kırıldı

Suudi Arabistan'ın petrol üretiminin Temmuz ayında rekor seviyeye ulaştığı kaydedildi

Petrolde tüm zamanların rekoru kırıldı
Petrolde tüm zamanların rekoru kırıldı
GİRİŞ 10.08.2016 13:43 GÜNCELLEME 10.08.2016 13:43

Dünyanın en büyük petrol ihracatçısı Suudi Arabistan, yaz aylarında artan iç talebi karşılamak üzere, Temmuz ayında günlük 10.67 milyon varil ile rekor miktarda petrol üretti.

Bilginin henüz kamuya duyurulmaması nedeniyle isimlerinin açıklanmasını istemeyen, veriye ilişkin bilgi sahibi olan iki kaynağa göre rakamlar OPEC'e ibraz edildi. Temmuz ayı üretimi, OPEC kaynaklarına göre 10.56 milyon varil ile tüm zamanların zirvesi olan Haziran 2015 üretiminin üzerinde gerçekleşti. OPEC'în aylık raporunun bugün açıklanması bekleniyor.

Petrol fiyatı, New York'taki işlemlerde kayıplarını sürdürdü. Petrol, yüzde 1.2 düşerek varil başına 42.27 dolar seviyesinden işlem gördü.

Orta Doğu'daki enerji talebi, Suudi Arabistan'da ev ve ofislerde klimaların yoğun kullanımı nedeniyle hava sıcaklığının zirveye ulaştığı Temmuz ve Ağustos aylarında yükseliyor. Suudi Srabistan'ın petrol üretimine ilişkin yürüttüğü politika hakkında bilgi sahibi olan bir kaynağın Nisan ayında verdiği bilgiye göre petrol üreticisi, 2016 yılında günlük üretimini 10.5 milyon varile yükseltmeyi planlamıştı.