Dünya devinin fabrikasına el koydular

Venezuela, ABD menşeli Kimberly-Clark şirketine ait fabrikaya el konulduğunu açıkladı.

Dünya devinin fabrikasına el koydular
Dünya devinin fabrikasına el koydular
GİRİŞ 12.07.2016 15:06 GÜNCELLEME 12.07.2016 15:06

Venezuela hükümeti, ekonomik kriz nedeniyle ülkedeki üretim faaliyetlerini durduran ABD menşeli Kimberly-Clark şirketine ait fabrikaya el konulduğunu açıkladı. Çalışma Bakanı Oswaldo Vera, Aragua eyaletine bağlı Maracay kentindeki fabrikanın yasa dışı yollardan kapatıldığını söyledi.

Yaklaşık bin işçi tarafından işgal edilen fabrikayı ziyaret eden Vera, tesisin "işçiler tarafından yeniden açıldığını, makinelerin yeniden çalışmaya başladığını" bildirdi.

Merkezi ABD'nin Teksas eyaletine bağlı Irving'te bulunan ve kağıt mendille bebek bezi gibi hijyen maddeleri üreten Kimberly-Clark şirketi ise ekonomik kriz nedeniyle ham madde bulmakta güçlük çektiklerini, bu nedenle üretime devam edemediklerini belirtti.

Kapatma işleminin yasalara uygun olarak yapıldığını savunan şirket, yaptığı açıklamada "Kimberly-Clark fabrikasına el koyması durumunda işçilerin güvenliği, demirbaşlar ve makinelerden Venezuela hükümeti sorumlu olacaktır." ifadesini kullandı.

Daha önce de aralarında General Mills ve Procter & Gamble'ın bulunduğu bazı yabancı şirketler, ekonomik kriz nedeniyle ülkedeki üretimlerini durdurma ya da yavaşlatma kararı almıştı.

- Devlet Başkanı Maduro'dan sert tepki Devlet Başkanı Nicolas Maduro, fabrikayı kapatma kararına sert tepki gösterdiği Kimberly-Clark şirketinin Venezuela ekonomisini çökertmeyi amaçlayan uluslararası komplonun bir parçası olmakla suçladı.

Venezuela'ya karşı ekonomik savaş açıldığını ileri süren Maduro, hükümetin fabrikadaki işçilere kamu fonu desteği sağlayacağını belirtti.