33 bin yeni yolcu uçağı, 500 bin yeni pilot

Airbus'ın hazırladığı rapora göre, önümüzdeki 20 yılda toplam 5.2 trilyon dolar değerinde 33 bin yeni yolcu uçağı üretilecek.

33 bin yeni yolcu uçağı, 500 bin yeni pilot
33 bin yeni yolcu uçağı, 500 bin yeni pilot
GİRİŞ 11.07.2016 18:29 GÜNCELLEME 11.07.2016 18:32
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Airbus'un raporun göre, 2035 yılına kadar yıllık yolcu artışı da ortalama yüzde 4.5 olarak gerçekleşecek. Bu yolcu talebini karşılamak için, koltuk kapasitesi 100'ün üzerinde toplam 33 bin yeni uçak üretilecek.

Bu uçakların 32 bin 425 adeti yolcu, 645 adeti de kargo uçağı olacak. Yeni uçakların toplam değeri ise 5.2 trilyon dolara ulaşması bekleniyor. Halen mevcut uçak sayısı 19 bin düzeyinde bulunuyor.

İşte rapordan satırbaşları:

En büyük pazar Asya

Pazarlar arasında en hızlı büyüme yıllık yüzde 5,6 ile Asya olacak. Çin ve Hindistan bu büyümeden aslan payını alacak. Nüfusun yüzde 75i uçak yolcusu olacak. Asyayı Batı Avrupa ve Kuzey Amerika yüzde 3,7 büyüme ile izleyecek.

Mega kent sayısı ikiye katlanacak

Büyük uçakların sefer yapacağı, bağlantı merkezi haline gelen şehir sayısı 55ten 93e yükselecek. Bu kentler dünya toplam gayri safi milli hasılanın yüzde 35ini oluşturacak.

500 bin yeni pilot

Sektördeki büyüme ile birlikte havacılığın önündeki en önemli sorunların başında eğitim gelecek. Yetimiş iş gücü için 20 yılda 500 bin yeni pilota, 540 bin mühendise ihtiyaç var.

YORUMLAR 13
  • HasanAK 7 yıl önce Şikayet Et
    Airbus filan hikaye. En güzel uçaklar Türk Hava Yollarının. Bu airbus Boing filan batar 2-3 seneye ben size söyleyim.
    Cevapla
  • resital 7 yıl önce Şikayet Et
    önemli olan bizim bu büyük pasta payından ne kadar koparacağımız.Üretim aşamasında içerisinde bulunduğumuz F-35'lerde ana üstlenici amerikan Looked Martin firması.Bu uçaklar dünyanın en pahalı ve haliyle en gelişmiş jetleri.Sadece Amerikan hava kuvvetlerine 5.2 trilyon dolar değerinde 2400 adet teslimat yapılacak.Gelelim sivil uçak projesine.Yine bu 5.2 trilyon dolarlık büyük paydan Amerikalı boing firması ile ingiliz uçak motoru üreticisi Rolls&Roys aslan payını alacak.Güzel ülkem evet biliyoruz kısa zamanda çok büyük dönüşüm ve gelişim gösterdi fakat yetmiyor.Daha da hızlı olmalıyız...
    Cevapla
  • memin 7 yıl önce Şikayet Et
    hocam maşallah ulaştırma bakanı gibi bilgiler var sende.helal.
    Cevapla
  • Hizli 7 yıl önce Şikayet Et
    Olmaliyiz de muhendislik yapacak insanlarin cogu yurt disina kacti son 10 yilda...
    Cevapla
  • eray akalın 7 yıl önce Şikayet Et
    Bize ne baskasindan ya
    Cevapla
  • Süleyman 7 yıl önce Şikayet Et
    Havada da kaos. Hava tarafiği nasıl olacak? Her türlü kirlilik; gürültü vs. Dokuz günlük bayram tatili her yer karmakarışık. Yine dokuz günlük tatil geliyor. Antartika'da yer kalacak mı? Bu nüfus artışında nesil mi küçülecek (mide filan) yoksa savaş mı çıkacak? Ezilen halk, demokrasi bahanesiyle savaştırılıp yoksullaşan insanlar dünyada yeni köle klanları mı oluşturacak? Ortadoğuda yeni köle klanistan cumhuriyetleri birliği mi oluşacak. Bu kadar uçağı kime satacaklar? Haydi hayırlısı. Herkese kolay gelsin...
    Cevapla
  • Türkiye 7 yıl önce Şikayet Et
    Önce bizim ucaklar ne zaman olacak Ne zaman ucuyoruz Bize ne Boing den Önce yerli milli ucak olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle