Kazakistan'da yatırım hamlesi

Kazakistan Yatırım ve Kalkınma Bakanı, 99 milyar tenge tutarında 30 yabancı yatırım anlaşması için imtiyaz sağlandığını bildirdi.

Kazakistan'da yatırım hamlesi
Kazakistan'da yatırım hamlesi
GİRİŞ 28.06.2016 15:42 GÜNCELLEME 28.06.2016 15:42

Kazakistan Yatırım ve Kalkınma Bakanı Kasımbek Jenis Mahmudov, 99 milyar tenge (yaklaşık 293 milyon dolar) tutarında 30 yabancı yatırım anlaşması için imtiyaz sağlandığını bildirdi.

Mahmudov, Kazmedia merkezinde düzenlediği basın toplantıda, dünyada yabancı yatırım için küresel mücadelenin devam ettiğini belirterek, geçen sene global anlamda yabancı yatırım hacminde 800 milyar dolar düşüş yaşandığını söyledi.

Kazakistan’ın yabancı yatırımcı için büyük bir rekabet içerisinde olduğuna işaret eden Mahmudov, “Yabancı yatırım ikliminin iyileştirilmesine yönelik 23 yatırım anlaşması için gümrük vergisi muafiyeti, 7 anlaşma için de arazi, genel vergi muafiyeti ve yatırım sübvansiyonu gibi imtiyazlar sağlandı. Bu anlaşmaların toplam bedeli 99 milyar tengeyi bulmaktadır" dedi.

Mahmudov, yatırım koşullarının iyileştirilmesi ile ilgili detaylı planın, vergi ve adli sistemlerinin geliştirilmesinin yanı sıra göç prosedürlerinin kolaylaştırılması gibi konuları içerdiğini de kaydetti.

Yatırım ve Kalkınma Bakanlığı binasında yatırımcılar için danışmanlık merkezlerinin faaliyete başladığını dile getiren Mahmudov, geçen sene 200 yabancı iş adamının merkezin danışmanlık hizmetlerinden yararlandığını sözlerine ekledi.