İngiltere’de işe alımlar durabilir!

İnigltere'de şirket yöneticilerinin yaklaşık yüzde 25’i işe alımları durdurmayı planlıyor.

İngiltere’de işe alımlar durabilir!
İngiltere’de işe alımlar durabilir!
GİRİŞ 27.06.2016 17:53 GÜNCELLEME 28.06.2016 09:50
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İngiltere'nin Avrupa Birliği’nden (AB) çıkış kararı almasının ardından ülkenin önde gelen şirket yöneticilerinin yaklaşık yüzde 25’i işe alımları durdurmayı planlıyor.

Londra merkezli Yöneticiler Enstitüsü (The Institute of Directors) tarafından hazırlanan ankete göre, üst düzey yöneticilerin yaklaşık yüzde 25’i gelecek döneme ilişkin işe alım planlarını durdurmayı düşünüyor.

Yöneticiler Enstitüsü’nün bin üyesi ile yapılan ankette, şirket yöneticilerinin üçte ikisi İngiltere’nin AB’den çıkma kararının iş dünyası ve ekonomi için olumsuz olduğunu belirtirken, yöneticilerin yüzde 5’i ise gelecek dönemde işten çıkartmalara başlamayı planladıklarını kaydetti. 

Anket sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yöneticiler Enstitüsü Direktörü Simon Walker, iş dünyasının çok endişeli olduğunu belirterek, "Neredeyse yöneticilerin yarısı Avrupa’nın İngiltere’yi bu kararından dolayı cezalandıracağını düşünüyor." dedi.

Walker, zaman içerisinde iş dünyasının toparlanacağına olan inancın kaybolmaması gerektiğini aktararak, "Dökülmüş süte üzülmenin bir anlamı yok. Fakat istihdam kaybı ve ekonomik büyümede önümüzdeki dönemde şokun etkisi görülmeye devam edecek gibi" ifadelerini kullandı.

Sterlinde ve borsada düşüş sürüyor

Haftanın ilk işlem gününde İngiliz sterlini dolar karşısında cuma günkü seviyesinin de altına inerek son 31 yılın en düşük seviyesini gördü. Sterlin, Londra saatiyle 13.30 itibarıyla dolar karşısında yüzde 3,72 kayıpla 1,3167 seviyesinden işlem görüyor.

İngiltere’de FTSE-100 endeksi ise yüzde 2 değer kaybederek 6.013,10 seviyesine geriledi. Özellikle bankacılık ve havayolu şirketlerinin hisselerinde sert değer kayıpları devam ederken, Londra Borsası’nın işleme açılmasıyla Barclays’ın yüzde 10’un üzerinde, Royal Bank of Scotland’ın (RBS) ise yüzde 14 değer kaybetmesi nedeniyle her iki bankanın da hisseleri geçici olarak işleme kapatıldı. Easy Jet’in Londra Borsası’ndaki kaybı yüzde 19’un üzerine çıktı.

İngiltere’nin 10 yıllık tahvilleri ise yüzde 0,146 oranında değer kaybetti. 

YORUMLAR 2
  • Mizah 7 yıl önce Şikayet Et
    İngiltere kendi ayağına niye sıktı ? Birde kampanyada bizi alet ettiler. AB şöyle veya böyle dağılacak. Kafirler birbirine düşmezse biz nasıl ayağa kalkacağız. İyi oldu.
    Cevapla
  • osmanli 7 yıl önce Şikayet Et
    Once itinizi imrali adasina hapsettik simdide sizi bir adaya hapsedecez. Cebelitarikta ki denizaltin biraz eski model su alabilir oralarda dikkat et.
    Cevapla