Bu hiç hesapta yoktu, dünya devleri kaçıyor

İngiltere'nin AB'den çıkma kararının ardından dünyaca ünlü şirketler merkezlerini Londra'dan taşıma kararı aldı.

Bu hiç hesapta yoktu, dünya devleri kaçıyor
Bu hiç hesapta yoktu, dünya devleri kaçıyor
GİRİŞ 25.06.2016 13:48 GÜNCELLEME 25.06.2016 18:34
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Dünyanın en büyük finans merkezlerinden biri olan Londra, İngiltere'nin AB'den çıkma kararının ardından çalkalanıyor. Dünyaca ünlü şirketler merkezlerini Londra'dan taşıma kararı aldı.

Referandumun ardından Güney Koreli otomobil lastiği üretici Kankook Tire Worldwide üretim tesislerini İngiltere'den taşımayı düşündüklerini söyledi. 

Japon otomobil parçası üreticisi Exedy'den de benzer bir açıklama geldi. Şirket merkezlerini kıta Avrupası'na taşıyacaklarını açıkladılar. 

Fransız reklam devi Publics Groupe, İngiltere'de daha fazla yatırım yapmacaklarını söyledi. 

Londra'da 16 bin çalışanı bulunan JPMorgan Chase ile Morgan Stanley ve HSBC gibi bankalar da birimlerini Frankfurt gibi Avrupa şehirlerine kaydırarak, İngiltere'deki işgücünü dörtte bir oranında azaltmayı planlıyor.

GSM şirketi Vodafone'un da Londra'daki merkezini taşımayı düşündüğü iddia ediliyor. ABD'li yayıncılık şirketi Bloomberg, İngiltere'deki yatırımlarını gözden geçireceğini duyurmuştu.

YORUMLAR 8
  • Ali Kılıç 7 yıl önce Şikayet Et
    daha beter olsunlar inşallah.
    Cevapla
  • oflu 7 yıl önce Şikayet Et
    cok üzüldük coook
    Cevapla
  • erdibeha 7 yıl önce Şikayet Et
    Londra dan nereye gitiyorlar o önemli o zaman dönen dolabın bi ucundan tutarız
    Cevapla
  • zamansız 7 yıl önce Şikayet Et
    İNGİLTERE EGER zarar görürse İŞTE AB NİN GERÇEK CANAVAR yüzü diyecek bizde bu ab nin gerçek canavar yüzünden kaçmak için ab den çıktık diyecekler ! ! BU tehditler ne yazıkki ab nin gerçek canavar yüzünü göstermekte ! ! bunu görenler belki korkuyla ab de kalmaya çalışabilirler AMA bu uzun sürmez ilk fırsatta kaçıcaklardır ! !
    Cevapla
  • Mustafa Okka 7 yıl önce Şikayet Et
    Emperyalist sömürgeciler millete dersini verecek. Baksanıza çok kırmışlar kölelerine. Nasıl olurdu bizim dediğimizi yapmazsınız. AB den çıkarsınız. Ağalar marabaların elinden hem karılarını alır, hemde marabaları tokatlarmış, Ulan ağanıza karşımı geliyorsunuz? diye.. Bunlarda modern ağalar. Buda modern dayak..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle