Afrika kalkınmaya çabalıyor

Africa Branding Corporation pazarlama şirketi Üst Yöneticisi Doane, "Güçlü ülke ekonomisi, doğru marka yönetiminden geçer" dedi.

Afrika kalkınmaya çabalıyor
Afrika kalkınmaya çabalıyor
GİRİŞ 19.06.2016 16:48 GÜNCELLEME 19.06.2016 16:48
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Africa Branding Corporation pazarlama şirketi Üst Yöneticisi Guillaume Doane, Afrika'nın çeşitli sektörlerdeki potansiyelini ortaya çıkarmak ve kalkınmasını hızlandırmak için ulusal şirket ve ürünlerin uluslararası standartlara ulaşması gerektiğini belirterek "Güçlü ülke ekonomisi, doğru marka yönetiminden geçer" dedi.

Anadolu Ajansı'nın (AA) "Global İletişim Ortağı" olduğu "Afrika Petrol ve Enerji Konferansı (Africa Oil and Power Conference)" sonrası AA muhabirine konuşan Doane, kıtanın enerjide sunduğu fırsatlar ve bu doğrultuda atılması gereken adımlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Doane, Afrika kıtasındaki petrol şirketlerinin gereken başarıyı gösteremediklerini fark ettiklerini ve bunu değiştirmek için çeşitli çalışmalar yürüttüklerini belirterek "Kıtanın kalkınmasına destek olmak için tasarımdan pazarlamaya, şirketlere ihtiyaçları olan tüm desteği veriyoruz. Yerel ve küçük şirketlerin yatırımcıdan beklenti ve isteklerini sektör temsilcilerine duyurabilmeleri için onlara platform oluşturuyoruz. Onların tam donanımlı sektör oyuncuları olmalarını hedefliyoruz. Bu konferans da bu hedefle ilk kez düzenlendi. Güçlü ülke ekonomisi, doğru marka yönetiminden geçer. Afrika'daki markaların başarısının yükseltilmesi, ülkelerin ekonomilerini güçlendirecektir." değerlendirmesinde bulundu.

PETROL VE DOĞALGAZ

Afrika kıtasındaki petrol ve doğalgaz potansiyelinin önemini vurgulayan Doane, şöyle devam etti:

"Kıtada potansiyel ve kazanç imkanları çok yüksek ama buraya olan ilgi yeterli seviyede değil. Afrika'nın elektrik ihtiyacını karşılamak ve yer altı zenginliklerinden en üst düzeyde faydalanabilmek için daha fazla yatırım gerekiyor. Kıtada yaklaşık 3 bin petrol ve doğalgaz lisansından sadece üçte biri kullanılıyor ve son 3 yılda dünyadaki keşiflerin yaklaşık yüzde 50'si Afrika'da yapılmış. Bu veriler kıtadaki fırsatları açıkça ortaya koyuyor."

Doane, Afrika'daki hükümetlerin iki taraf için de kazançlı sonuçlar doğuracak ortaklıklar geliştirmek istediklerinin altını çizerek kıtadaki herhangi bir ülkede iş yapmak isteyen bir şirketten, karşılığında o ülkede istihdam oluşturması, yerel halka yardım etmesi veya altyapı projeleri üstlenmesinin beklendiğini ifade etti.

YORUMLAR 2
  • yorum 7 yıl önce Şikayet Et
    14 sene önce sizden fakrımız yoktu barajlarımız bile tatmin etmiyordu neden olmasın afrika ?
    Cevapla
  • Erhan Türüdü 7 yıl önce Şikayet Et
    batılı sivtisineklerden kurtulularsa 20 seneye her biri vasat bir avrupa ülkesi seviyesine çıkarlar
    Cevapla