Putin yeni kaynaklar istedi

Putin, yeni kaynakların bulunmaması halinde Rusya'daki büyümenin yüzde 0 seviyesinde kalacağı uyarısında bulundu.

Putin yeni kaynaklar istedi
Putin yeni kaynaklar istedi
GİRİŞ 25.05.2016 18:21 GÜNCELLEME 25.05.2016 18:38
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, kendisine danışmanlık yapan Ekonomi Konseyi ile Moskova’daki toplantıda yaptığı konuşmada, Rusya’nın yeni kaynaklar bulmaması halinde ülke ekonomisindeki büyümenin yüzde 0 seviyesinde kalmaya devam edeceğini belirtti.

Yerel ekonominin tekrar büyüyebilmesi için gereken adımların atılmasının önemini vurgulayan Putin, “Ekonomimizin etkinliğini artırabilmek için de yapısal reformları faaliyete geçirmemiz, makro ekonomik istikrarı devam ettirebilmek adına büyük önem arz ediyor” dedi.

Ekonomi Konseyinden, Rus ekonomisinin 2025 yılına kadar izlemesi gereken yol haritasının da çizilmesini talep eden Putin, “Çoğu uzman Rus ekonomisinin tekrar istikrarlı bir hale geldiğinde hemfikir. Artık geleceğe bakmamız ve stratejik önemdeki konulara yoğunlaşmamız lazım.” ifadelerini kullandı.

BAKANLIĞIN RAPORU PUTİN KADAR İYİMSER DEĞİL

Daha önce Rus medyasına sızan ve Putin’e sunulacağı belirtilen Ekonomik Kalkınma Bakanlığı raporunda, petrol fiyatlarının varil başı 50 doların üzerine çıkması halinde bile, yıllık yüzde 5 ila 7'lik ekonomik büyüme rakamlarına ulaşmanın pratikte imkansız olduğu belirtilmişti.

YORUMLAR 20
  • cevat 7 yıl önce Şikayet Et
    Rus halkı DOĞALGAZ ve PETROL Geliriyle yaşamaya alışmış bir halk,Çalışıp üretip kazanma alışkanlığı yok..Petrol,doğalgaz fiyatı artarsa parası olu yoksa para kazanacak işi yapamaz..PETROL ZENGİNİ,ARAPLAR GİBİDİR..
    Cevapla
  • kumrulu 7 yıl önce Şikayet Et
    Devlet yetkili leri bu Rusya'ya kesin kesin güven duymamalıdır bunlar dan Dost falan olmaz Türkiye nin elinden gelirse ekonomik olarak batır sın
    Cevapla
  • karaşafak 7 yıl önce Şikayet Et
    beter ve muhtaç olun.....
    Cevapla
  • SEVİMSİZ HAYDUT 7 yıl önce Şikayet Et
    Petrol parasıyla bugüne kadar silah yapmış. 10 seneye Rusya dağılır.
    Cevapla
  • jean murat 7 yıl önce Şikayet Et
    bu gunler iyi gunlerin kotu gunler cok yakinn galiba
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle