Rusya, Suriye için 700 milyon dolar harcadı

Ekonomik olarak zor günler geçiren Rusya, Suriye operasyonları kapsamında Mart ayına kadar yaklaşık 700 milyon dolar harcadı.

Rusya, Suriye için 700 milyon dolar harcadı
Rusya, Suriye için 700 milyon dolar harcadı
GİRİŞ 18.05.2016 16:09 GÜNCELLEME 18.05.2016 22:33
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Rusya'nın, Suriye operasyonları kapsamında Mart ayına kadar yaklaşık 700 milyon dolar harcadığı, süren operasyonlar nedeniyle bu faturanın daha da artacağı belirtiliyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geçen hafta yaptığı açıklamada, Rus müdahalesinin başladığı 30 Eylül'den bu yana Suriye'de 10 binden fazla uçuş gerçekleştirilerek, 30 binin üzerinde hedefin vurulduğunu, Suriye'ye havadan ve denizden 115 seyir füzesi fırlatıldığını, Rusya'dan havalanan uzun menzili bombardıman uçaklarının ise 178 uçuş gerçekleştirdiğini açıkladı.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan uluslararası araştırma kuruluşu IHS’nin Havacılık ve Güvenlik Kıdemli Analisti Ben Moores, Rus birliklerinin Suriye’de hala kalabalık bir şekilde operasyonlarına devam ettiğini ve Rusya'nın operasyon faturasının arttığını vurguladı.

Putin'in, Rusya'nın 30 Eylül 2015 – 15 Mart 2016 dönemini kapsayan Suriye operasyonlarının 460 milyon dolarlık maliyeti olduğuna ilişkin açıklamasını çok gerçekçi bulmayan Moores, "Bizim hesaplarımıza göre bu rakam 700 milyon dolar civarında." dedi.

‘RUSYA'NIN GÜNLÜK YAKLAŞIK 4 MİLYON DOLAR HARCADIĞI TAHMİN EDİLİYOR’

Washington Yakın Doğu Araştırmaları Enstitüsünden Anna Borshchevskaya da Rusya'nın Suriye operasyonları nedeniyle günlük yaklaşık 4 milyon dolar harcadığına yönelik tahminlere dikkati çekti.

Gerçek rakamlara ulaşılmasının zor olduğunu söyleyen Borshchevskaya, ancak Moskova'nın Suriye’deki amacına en düşük maliyetle ulaşmaya çalıştığını kaydetti.

‘ESED REJİMİ RUSYA'YA ÜS, YAKIT VE SU TEMİNİ GİBİ KONULARDA YARDIMCI OLUYOR’

Rus Uluslararası İlişkiler Konseyi Orta Doğu Uzmanı Yury Barmin ise Suriye operasyonlarını hesaplarken, Rusya'nın bazı giderlerden muaf kaldığına işaret etti.

Barmin, Rusya'nın Suriye’deki operasyonlarda üs kiralamak zorunda kalmadığının altını çizerek, "Esed rejimi Rusya’ya üs, yakıt ve su temini gibi konularda yardımcı oluyor." diye konuştu.

Rusya'daki silah ekipmanı üreten firmaların, Rus Savunma Bakanlığı ile yakın ilişkiler içerisinde olduğunu hatırlatan Barmin, "Bu nedenle Rus Savunma Bakanlığı, Rus cephanelerinin Suriye’de pazarlanması karşılığında bu cephaneleri ücretsiz temin edebiliyor." ifadelerini kullandı. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 38
  • TBFhata 7 yıl önce Şikayet Et
    biz 10milyar dolar..bkz.sayin rte
    Cevapla
  • Cafer 7 yıl önce Şikayet Et
    az harcamislar
    Cevapla
  • Necdet Savaş 7 yıl önce Şikayet Et
    Putin efendi ABDnin tuzağına düştünü şimdi anladın mı.Okadar uçak kaldırmak kolay mı .ABD Irakta yanına dünyayı aldı ancak masrafını çıkardı .Sen eski sovyetleri dirilteceğim diyerek balıklama atladın. Bir de Türkiye ye ambargo uyguladın .Geçmiş olsun .Biz burada limonu 2 dolara yerken senin vatandşın 10 dolara yiyor. Bu mu senin liderliğin .Ekonomiden anlamadığın belli oldu.
    Cevapla
  • barbaros 7 yıl önce Şikayet Et
    mültecilere harcadığımızın yarısını Suriye de ösö ya harcasak.Onu donatsak silahlarla demekk ki Rusyayı mahvedeceğiz.Rusya 700 milyonla bunu yapıyorsa düşünün artık.
    Cevapla
  • barbaros 7 yıl önce Şikayet Et
    komik olmayın ne bedeli biz mültecilere 10 milyar dolar harcadık...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle