Ekvador'da zenginlerden deprem vergisi alınacak

Ekvador Devlet Başkanı Correa, yıkılan binaların yeniden inşa edilebilmesi için tüm kesimlerden yardım beklediğini açıkladı.

Ekvador'da zenginlerden deprem vergisi alınacak
Ekvador'da zenginlerden deprem vergisi alınacak
GİRİŞ 21.04.2016 17:12 GÜNCELLEME 21.04.2016 17:12
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ekvador Devlet Başkanı Rafael Correra, Cumartesi günü ülkeyi vuran depremin ardından, yıkılan binaların yeniden inşa edilebilmesi için toplumun tüm kesimlerinden yardım beklediğini açıkladı.

Ekvador Devlet Başkanı Rafael Correa depremde ölenlerin sayısını 570 olarak açıkladı. Yaralı sayısı ise 7 bin olarak verildi. 

İki bine yakın binanın hassar gördüğü depremde 24 bin kişi de evsiz kaldı. 

Depremin yaklaşık 3 milyar dolarlık hasara yol açtığını belirten Ekvador Devlet Başkanı Rafael Correa olağanüstü önlemler aldıklarını söyledi. Correa katma değer vergisini bir yıl boyunca 2 puanlık artışla yüzde 14'e çıkardıklarını belirtti.

Banka faiz gelirlerinden bir kereliğine mahsus olmak üzere yüzde 3 kesinti yapılacak. Serveti bir milyon doları aşan kişiler bunun yüzde 0.9'luk kısmını devlete ödeyecek.

Aylık maaşı bin dolar olanlardan bir günlük ücretleri kesilecek. Ekvador Devlet Başkanı Correa, devlete ait bazı mülklerin satışa çıkarılacağını da duyurdu. 

Afet bölgesinde yiyecek sıkıntısı yaşanırken hala elektrik ve su sağlanabilmiş değil. Ekvadordün de 6.2 büyüklüğünde bir depremle sarsılmıştı.

YORUMLAR 1
  • Acun 8 yıl önce Şikayet Et
    Amerikaya ve sömürgeye kul köle olan güney Amerika kıtası ne zaman kendiniz olacaksınız. Daha kendi diliniz Bile yok ispanyolların dilini kullanıyorsunuz....
    Cevapla